Rehber 5800X vs 10900K: Nerede kime güvenmeliyiz?

10900K Gamers Nexus testinde 316W görmüyor muydu 5.2 GHz'de? 208W yükseliş bence hiç normal değil. Böyle bir işlemciyi stok halde kullanacak bir kullanıcı olacağını düşünmiyorum.

10900K Gamers Nexus testinde 316W görmüyor muydu 5.2 GHz'de? 208W yükseliş bence hiç normal değil. Böyle bir işlemciyi stok halde kullanacak bir kullanıcı olacağını düşünmiyorum.

OC yaparsanız ve güç limitleri yoksa, sentetik testlerde evet öyle çılgın değerler görebiliyor. Fakat bu çiplerin bu güç tüketiminde sağ kalabilmeleri bile ilginç. Buildzoid 1.375v vererek Prime95 testi yaptığı için 3700X işlemcisi zarar görmüştü mesela, stok ayarlarda stabil olmuyordu.

10900K kullanan birini tanıyorum bu arada, NH-D15 ile kullanıyor, ve OC'li bir şekilde oyun oynuyor. İstersen kendisine sorabilirim oyunlarda kaç Watt güç tüketimi olduğunu.

Hocam çok şükür 10900K, 11900K gibi uçmuyor. İstemenize gerek yok, rahatça kullanır NH-D15 ile. Dediğinize güveniyorum.

10900K kullanan birini tanıyorum bu arada, NH-D15 ile kullanıyor, ve OC'li bir şekilde oyun oynuyor. İstersen kendisine sorabilirim oyunlarda kaç Watt güç tüketimi olduğunu.
Zaten 10900K bu kadar sorunlu değil hocam, D15 de 280'lik AIO killer olduğu için mümkün.
sentetik testlerde
Bu arada bendeki 3600X AIDA64'te stok CPB ile 90W civarlarında gezerken CB testinde 100W görüyor. Yine benzer şekilde arkadaşımın NH-L9a ile kullandığı 3700X'e UV yaparken AIDA'da 68W çeken işlemcinin oyuna girince 97W çektiğini deneyimlemiştik. Hatta galerimde fotoğrafı olması lazım, bulur bulmaz atabilirim.
güç limitleri yoksa
LTT'nin 10900K incelemesinde de gözüküyordu, güç limiti varken işlemci TDP'ye sığabilmek için kendisini limitliyor, Intel'in pazarlama yaptığı tüm performans değerleri o sınırlar yokken ki 65W diye pazarlanan 10900 bile 224W PL2 değerine sahip.

Bir de konuda da yazmıştık, Techpowerup'ın işlemci incelemeleri manipüle edilmiş incelemeler, yanıltıcı olma ihtimalleri çok yüksek.

İmkansız değil, TechPowerUp'ın avukatı değilim onları savunacak değilim.

Verileri çok güzel işlemiş ve değerlendirmişsiniz emeğinize sağlık.

Intel 11. nesil ile 14 NM'nin sınırını zorladı, kullanıcılar 11. nesil ile elde edebilecekleri bana göre tek şey 10. nesile kıyasla tekli çekirdek performansı 19 IPC boyut düşürdüler bu konuda AMD Ryzen 5000 serisini yüzde 5-7 arasında fark ile geçmiş durumdalar çoklu çekirdek konusunda ise i9-11900K ile Ryzen 5800x hemen hemen aynı gibiler. Bana göre Intel'in 11. nesil işlemcilerinden sadece 11400F alınır gerisi bir önceki nesile kıyasla çok birşey vaad etmiyor bunu YouTube da ki testler dışında yapılan benchmarklar ile de bence ortada misal İ7 R7'nin karşısına konumlandırıldığını düşünür isek İntel'in tepe işlemcisi ile kıyaslamak bana pek normal gelmiyor bu konuda İntel'in eksikleri ortada.

11600K'nın neredeyse 1.3 volt kullandığını ve stok hıza göre 0.2 GHz'lik bir artış için 1.325 volt'a ihtiyaç duyması ve güvenli kabul edilen voltajın da 1.35 olduğunu belirtiyorlar Intel için bence kötü bir sonuç, ben 10. nesil ile 11. nesil Intel işlemcileri AMD'nin gen 1 ve gen 2 arasında ki geçiş gibi düşünüyorum 12. nesil ile üzerinde ki ölü toprağı atıp kendilerine gelecektir keza AMD de bunun farkında o yüzden sıkı bir rekabet görebiliriz bunda Apple'ın da etkisi var kendi işlemcileri gerçekten performanslı Intel buradan da bir gol yedi artık Apple kendi işlemcilerini kullanır bu yüzden Intel gerçekten sağlam bir dönüş yapabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@BerkayZ87 senin sonucunu da merak ediyorum normalde elimde var Ryzen 7 5800x için sonuçlar ama sende bu işlemciye sahipsin ilk elden bir test iyi olur. Stok hali ile sonuç atman yeter ya da yaparım der isen ufak bir overclock ile de denemeni isterim.

Üzdü biraz fazla yazmış olabilirim kusura bakmayın beni etiketlediğin gün yazacaktım ama beğenip çok güzel olmuş demektense iki kelam da ben edeyim dedim yanlış anlamazsınız umarım.
İsterseniz 100 satır yazın, fanboyluk yapılmadığı sürece okurum. Yok hocam niye yanlış anlayayım.

Üst seviye Intel isteyen Intel AMD isteyen AMD alır. Sonuçta her iki işlemcide pek bütçe dostu sayılmazlar. Her ikisi de uzun süre idare edecek güçte güçlü işlemcilerdir. Üst seviyede parça kıyaslamalarını bu yüzden saçma buluyorum. Bugatti mi Ferrari mi der gibi bütçe dert değilse kim hangisini beğeniyorsa onu alır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…