5800x3D 92 derece normal mi?

alcolique

Hectopat
Merhaba;

5800 X3D islemci ne PBO ne curver optimizer ayari dinlemeden 90 derecelere kadar cok hizli sekilde isiniyor.

Termal degistirdim vs ama fayda etmedi. Konu hakkinda tavsiyesi olan varsa denemek istiyorum.

Şimdiden teşekkürler...

Sistemim.

MSI X570 Tomahawk Wi-Fi
5800x3D.
MSI CoreLiquid 360r.
ASUS ROG STRIX RTX3090.
32 RAM.
1200WGOLd PSU.

Bence normal değil overclock yaptıysanız ya da voltaj arttırdıysanız güzel bir ayar yapmanız lazım fan hızları kontrol edilebiliyorsa manueldeyse onu otomatik yapın.

İşlemciden işlemciye değişir. Radyatör çok soğuk ise termal macun güçsüz olabilir. Yani macun ısı iletmediği için radyatör mantıken sadece kendini soğutuyor olabilir. BIOS performans modunda , 4 GHz ve otomatik çekirdek voltaj ise tahminimce 80 derece civarı olabilirdi. Bu durumda macun kaliteli olsa taş çatlasa 65-70 olur. Cinebench 24 Benchmark yapınız. Test 10 dakika sürüyor. Kaliteli macun ile 70 dereceye gelecek şekilde BIOS u set edersiniz. Overclock' un limiti yok çünkü. Teknoloji hep ilerliyor.

Overclock degil downclock bile yaptim. Core boost bile kapati 3.4 ghz de kullaniyorum. 3 farkli macun denedim en son thermal grizzly aldim oda fayda etmedi.

Problem sıvı soğutmadaymış arkadaşlar içini açtım heryer tortu olmuş ve neredeyse hiç sıvı kalmamış. Sıvıyı boşalttım yerine soğuk su koydum şuan 60 dereceyi geçmiyor =)

Cevaplarınız için teşekkürler ...

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı