5800x3D için anakart önerisi

Bütçe
3-5K
Arkadaşlar birde merakımdan soruyorum ileride belki ATX olursa daha mı iyi olur?
Çünkü artık kartlarda uzunluk kadar genişlikte epey önemli pay sahibi. MATX karta 7cm genişliğinde bir kart takınca tüm slotlar kapanıyor. İleride 4090 a geçiş yaparsam sorun yaratır mı?
Hocam bu anakartlara 4090 takarsanız şahsen ayıp olur.

Arkadaşlar bir de merakımdan soruyorum ileride belki ATX olursa daha mı iyi olur?
Çünkü artık kartlarda uzunluk kadar genişlikte epey önemli pay sahibi. mATX karta 7cm genişliğinde bir kart takınca tüm slotlar kapanıyor. İleride 4090'a geçiş yaparsam sorun yaratır mı?

Pek sanmıyorum bir sorun olacağını. ATX bence daha güzel olduğu için alınabilir, 7cm genişlikte bir kart ATX'ide kapatır.

Hocam bu anakartlara 4090 takarsanız şahsen ayıp olur.
Doğru bu arada, 4090 alınacaksa AM5'e atlanmalı.

Pek sanmıyorum bir sorun olacağını. ATX bence daha güzel olduğu için alınabilir, 7cm genişlikte bir kart ATX'ide kapatır.
Ben ASUS PRIME B650M-A WIFI II modelini alacağım. 4060Ti slotları kapatıyor mu bilmiyorum. Ayrıca hocam anakartın yanında gelen aparat nedir wifi modellerinde biliyor musunuz?

Doğru bu arada, 4090 alınacaksa AM5'e atlanmalı.
Peki böyle bir durumda kartın alt ucunda kalan girişlere bağlantı nasıl yapılıyor? Sanki kart üstünü kapatınca hiçbir şey takılmaz gibi düşünüyorum ki öyle değildir eminim.

Ayrıca sistemi 4K da kullanıyorum o yüzden sanki 4090 da takacakmış gibi bir anakart seçemez miyiz?

Peki böyle bir durumda kartın alt ucunda kalan girişlere bağlantı nasıl yapılıyor? Sanki kart üstünü kapatınca hiçbir şey takılmaz gibi düşünüyorum ki öyle değildir eminim.

Ayrıca sistemi 4K da kullanıyorum o yüzden sanki 4090 da takacakmış gibi bir anakart seçemez miyiz?

Taktığınız şeyler yüksek şeyler değilse, örneğin Star Wars SSD gibi şeyler değilse ve baskı altında kalmayacaksa en son ekran kartını takarsanız bir şey olmayacaktır.

Kasanın USB 3.0 portu mesela yüksek mevcut 3090 ile neredeyse bitişik duruyor kart biraz daha büyük olsa sığmazdı. O yüzden ATX mi almalıyım karar veremedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı