5800x3D'den 14600K'ye geçilir mi?

RavenLoft

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Kingston CL 17 8gb x 2 16GB
Anakart
B550 Gaming Edge
İyi Sosyaller.

2K çözünürlükte Warzone ve AAA oyunlar oynuyorum. Ekran kartı 4080. 8 GB X2 16 GB 3600MHz RAM'lerim var. Bazı oyunlarda darboğaz yiyor ve takılıyor. Eğer başlıkta belirttiğim yükseltmeyi yaparsam hissedilir bir şekilde iyileşme yaşar mıyım? Darboğaz sebebiyle sistemi yükseltmeyi düşünüyorum, sizce mantıklı mı? Maddi olarak değil donanım olarak değerlendirmenizi rica ederim.

OYunlarda %10-20 aralığında performans farkı görünüyor. Ama hiçbir AAA oyunda da takılmaya neden olacak şekilde düşük değil durum. RAM ya da disk kaynaklı bir sıkıntı yaşıyor olmayasınız?

Başka herhangi bir uygulama açık değil Warzone oynarken, 16GB Ram kapasitesinde en fazla 15500gb kullandığını gördüm. Çoğu kişide 16gb ram var benimki gibi,disk deseniz SSD kullanıyorum henüz 2 yılı dolmamış. Tahmininizi önemli buluyorum ancak aklıma çok seçenek de gelmiyor. 240mm Corsair sıvı soğutma ve 850 Watt PSU kullanıyorum.

Geçen gün MSI Afterburner açarak tekrar baktım. Ekran kartı kullanımım sebepsiz yere çok düşüyor. Bir anda 99% kullanımdan 60% civarına kadar düşüyor GPU kullanımı. Isı değerleri normal, işlemci kullanımı da çok düşük ancak darboğaz ya da ısınma yok. Genelde MW3 oynarken yaşanan bir sorun. Herhangi bir çözümü olan var mı?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı