5900X sistem acilmiyor

Daha fazla  
Hiçbir sorun yoktu. Bilgisayari kapadim fan baglantilarini yapmak için. Bu islemi yaparken gucu kapattim. Isimi hallettikten sonra acmaya calisirken CPU LED kirmizi yaniyor ve sistemde hiçbir tepki olmuyor. Ne islemciye ne baska bir kabloya dokundum. 2 gun once de aynisi oldu sonra kendi kendine duzeldi. Bu sorun nedir nasıl düzelteceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarı fişten çekip açma düğmesine bas.
Başka prizde dene.
Kesinlikle işlemci demiyorum ancak işlemciden şüphelenmelisin. İmkan varsa anakartla uyumlu başka bir işlemci takıp denemek en iyisi.
5000 serisinde işlemciler bozulabiliyor. Benim de 5600X'im bozulmuştu. Sistem açılır gibi görünüyor ışıklar yanıyordu ancak görüntü gelmiyordu. Sinyal yok yazıyordu. Garantide değiştirildi işlemci.

Kendi kendine yine duzeldi. Garantiye mi yollasam acaba cozemedim.
Eğer işlemci sıkıntılıysa muhtemelen benimki gibi, bir gün çalışmayı bırakır. Yani yakında ortaya çıkar sıkıntı. Genelde daha kötüye gidiyor sorun, en sonunda bilgisayar hiç açılmıyor.
Kasayı komple yollayacaksan olabilir ama sadece işlemciyi yollamanı önermem, çünkü işlemcinin bozuk olduğu kesin değil. Boşuna bir ay bilgisayarsız kalırsın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı