5900X vs. 5800X

Bütçe
6000-6500
Ev kullanıcısı için oyun oynayacaksa sadece R7 5800X daha mantıklı. R9 daha çok iş odaklı aynı şekilde X570 anakartta öyle bir ev kullanıcısı X570 ile ne yapabilirse B550 ile de yapabilir. Fantezi yapacağım, OC yapacağım, tüm parçaları köküne kadar zorlayacağım dersen o ayrı ama normal kullanımda gereksiz.
İleriye dönük de bir sistem toplama olmasından dolayı b550 ile 5800x düşünmüş sonrasında ar 9 serisine bakınca 5900x'in 5100tl olduğunu gördüm ve konu oluşturup fikir almak istedim :)

İleriye dönük de bir sistem toplama olmasından dolayı B550 ile 5800X düşünmüş sonrasında ar 9 serisine bakınca 5900X'in 5100TL olduğunu gördüm ve konu oluşturup fikir almak istedim :)

Fikir almak iyidir. Zaten şu an B550 serileri 5.nesil Ryzen'lere göre optimize edildiği için gerçekten üst seviye performansları var fazlasıyla bile yeterli. X570 alan adam 10 tane depolama alanı takar SSD'sini HDD'sini takar Ethernet kartını takar PCI slotu lazımdır vs gibi işine yarar ama sen bir ekran kartı bir HDD bir iki SSD takıcan bu kadar.
Aynı şekil işlemcide adam Adobe uygulamaları falan kullanıyordur montajdır vsdir R9 işine yarar ama sen evde bunları yapmayacaksan R9 almanın mantığı yok R9 alarak ileriye dönük de olmaz oyun açısından ha dersen ileride kariyer planım için önemli anca o şekilde alınabilir ama ileride montaj işleriyle ya da yoğun işlemci kullanacağın iş yapmayacaksan gerek yok.

Fikir almak iyidir. Zaten şu an B550 serileri 5.nesil Ryzen'lere göre optimize edildiği için gerçekten üst seviye performansları var fazlasıyla bile yeterli. X570 alan adam 10 tane depolama alanı takar SSD'sini HDD'sini takar Ethernet kartını takar PCI slotu lazımdır vs gibi işine yarar ama sen bir ekran kartı bir HDD bir iki SSD takıcan bu kadar.
Aynı şekil işlemcide adam Adobe uygulamaları falan kullanıyordur montajdır vsdir R9 işine yarar ama sen evde bunları yapmayacaksan R9 almanın mantığı yok R9 alarak ileriye dönük de olmaz oyun açısından ha dersen ileride kariyer planım için önemli anca o şekilde alınabilir ama ileride montaj işleriyle ya da yoğun işlemci kullanacağın iş yapmayacaksan gerek yok.
Bilgilerin ile yardımcı olduğun için teşekkür ederim. Anakart konusunda da fikrinizi alabilir miyim? Bu ve bu modeller arasında kaldım birazcık. 5800x'de karar kılmamda yardımcı olduğunuz için tekrardan genel teşekkür ederim.

Bilgilerin ile yardımcı olduğun için teşekkür ederim. Anakart konusunda da fikrinizi alabilir miyim? Bu ve bu modeller arasında kaldım birazcık. 5800X'de karar kılmamda yardımcı olduğunuz için tekrar genel teşekkür ederim.

Rica ederim, ne demek. İki anakart arasında Tomahawk daha iyi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı