5950X için termal macun önerisi

Aylmfuha

Megapat
Makaleler
1
Yer
Ankara/Kırıkkale
Daha fazla  
Anakart
ASUS B550-XE
İşlemci
Ryzen 9 5950x
Merhaba. İşlemcim boşta 75-78, herhangi bir oyuna girdiğimde 95-98 derecelere kadar çıkmaya başladı. Voltaj ayarlarım 1.05 ve SOC 1.05, buna rağmen aşırı ısınıyor. İşlemci soğutucum LianLi Galahad 360. Uzun zamandır temizlik ve macun değişimi yapmadım, galiba o yüzden oluyor. Ben de hem kasa tozlarını alıp, genel bir temizlik yapayım hem de işlemcinin macununu yenileyeyim diye düşünüyordum.
Biraz araştırma yaptığımda sıvı metal diye bir şey gördüm ve yorumlarda üst düzey soğutma sağladığı yazıyordu. Termal macun almak yerine sıvı metal alsam fayda sağlar mı? Eğer sağlarsa bu işimi görür mü? https://www.hepsiburada.com/thermal...3-w-m-k-1gr-pm-HB0000111RGY-yorumlari?sayfa=3

Sıvı metali hiç duymadım ancak bunu önerebilirim. MX-4'ten daha performanslı ve daha ucuz.
Maxtor Yüksek Performans Termal Macun/Ped (4gr 13.5W/mk CTG9) https://www.amazon.com.tr/dp/B0BBRGRFVH?psc=1&ref_=cm_sw_r_apin_dp_C1QRC2FF08WFQ7HSX0SR
Ped kullanmak ne kadar doğru bilmiyorum, hiç kullanmadım. En son Thermal Grizzly Kyronaut kullanmıştım, sorun yaşamıyordum. Fakat artık en küçük oyunlarda bile 95 dereceleri bile görmeye başladı ve bu beni korkutuyor. Eğer sıvı metal daha fazla etki edecekse onu kullanmayı tercih ederim.

Ped kullanmak ne kadar doğru bilmiyorum, hiç kullanmadım. En son Thermal Grizzly Kyronaut kullanmıştım, sorun yaşamıyordum. Fakat artık en küçük oyunlarda bile 95 dereceleri bile görmeye başladı ve bu beni korkutuyor. Eğer sıvı metal daha fazla etki edecekse onu kullanmayı tercih ederim.

Ped önermedim hocam termal macun önerdim.

Ped önermedim hocam termal macun önerdim.
Pardon hocam benim girip seçmem lazımmış. Direkt ped çıkınca onu önerdiniz sandım. Peki bu önerdiğiniz marka mı yoksa Thermal Grizzly mi almalıyım? Fakat ben hâlâ sıvı metal hakkında bilgi almak istiyorum. Eğer sıvı metal daha mantıklıysa hiç düşünmeden o yönde ilerleyeyim.

sıvı metal termal yağ oda sıcaklığında sıvı halde bulunan ötektik formlu bir alaşımdır. Sıvı metal, yüksek stabilite, düşük buharlaşma ve sıfır zehirlilik gibi ideal özelliklere sahip yüksek termal ve elektrik iletkenliği sağlar. Elektrik iletkenliğinin olumsuz yanı, anakarttaki elektrik bileşenleri temas halindeyken kısa devre riskine sahip olmasıdır.

desteklenen modeller: G703 ve GZ700 serisi ASUS notebook oyun bilgisayarları. Desteklenen modeller hakkında daha fazla bilgi için ASUS resmi internet sitesi üzerinden Oyun Serisi Notebook Bilgisayar Ürünleri bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

Bu yazıdan anlaşılacağı gibi her modele uygun değil ve riski mevcut kendin evde yapamazsın büyük ihtimal.

Pardon hocam benim girip seçmem lazımmış. Direkt ped çıkınca onu önerdiniz sandım. Peki bu önerdiğiniz marka mı yoksa Thermal Grizzly mi almalıyım? Fakat ben hâlâ sıvı metal hakkında bilgi almak istiyorum. Eğer sıvı metal daha mantıklıysa hiç düşünmeden o yönde ilerleyeyim.

Bu arada büyük ihtimal sıvı soğutucun bozuk oraya tükürsen daha çok soğutur bende de bu problem Ryzen 7 5800X le vardı Lian Li galahad 240mm vardı bende boşta benimki de çok ısınıyor du sonradan baktım ki soğutucu düzgün çalışmıyor şu an be queit Dark Pro 4 soğutucu ile kullanıyorum yükte 4.8 GHz de 72 dereceyi gördü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı