5950X için termal macun önerisi

Ped kullanmak ne kadar doğru bilmiyorum, hiç kullanmadım. En son Thermal Grizzly Kyronaut kullanmıştım, sorun yaşamıyordum. Fakat artık en küçük oyunlarda bile 95 dereceleri bile görmeye başladı ve bu beni korkutuyor. Eğer sıvı metal daha fazla etki edecekse onu kullanmayı tercih ederim.
Öncelikle sıvı metala bulaşmanı kesinlikle tavsiye etmem, iletken bir madde ve sürmesi zor, işlemcinin oturduğu pinlerin dışına taşırırsan eğer, zarar verme olasılığı çok ve sadece bir kere kullanabiliyorsun.

Kryonaut ile bu problemi yaşaman neredeyse imkansız düzgün sürüldüğünde, macun pump-out yapmış olabilir ya da zamanla soğutucu vidaları gevşemiş olabilir, tekrardan sıkmakta fayda var. En kötü olasılıksa işlemci soğutucu pompasının arızalanması olabilir.

Tavsiyem garanti olması açısından termal macun alarak sistemi yeniden monte etmek, eğer hala aynı problemi yaşıyorsan muhtemelen soğutucunda bir problem var demektir. 360 mm radyatör soğutucu ile o değerleri görmek çok saçma.

Tavsiye macun olarak bunu önerebilirim ama fiyatı çok pahalı, ancak piyasadaki en iyi değerlere sahip, değer mi diye sorarsan hayır değmez.

Onun dışında kendim 7950X'te bunu kullandım ve baya başarılı, yalnız viskozitesi çok düşük geldi bana, sürerken baya bir zorlanmıştım. Değer olarak Kryanout ile aynı sayılır.

Yeni çıkan Artic MX-6 var, senelerdir zaten bilinen bir marka.

Son düzenleme:
sıvı metal termal yağ oda sıcaklığında sıvı halde bulunan ötektik formlu bir alaşımdır. Sıvı metal, yüksek stabilite, düşük buharlaşma ve sıfır zehirlilik gibi ideal özelliklere sahip yüksek termal ve elektrik iletkenliği sağlar. Elektrik iletkenliğinin olumsuz yanı, anakarttaki elektrik bileşenleri temas halindeyken kısa devre riskine sahip olmasıdır.

desteklenen modeller: G703 ve GZ700 serisi ASUS notebook oyun bilgisayarları. Desteklenen modeller hakkında daha fazla bilgi için ASUS resmi internet sitesi üzerinden Oyun Serisi Notebook Bilgisayar Ürünleri bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

Bu yazıdan anlaşılacağı gibi her modele uygun değil ve riski mevcut kendin evde yapamazsın büyük ihtimal.
Sıvı metal alüminyum yüzeyli soğutuculara önerilmiyor diye biliyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Şu videoda benim işlemcime aynı model sıvı metal uygulanmış ve sonuçları çok iyi. Ne yapmam lazım bilemiyorum.
Bu arada büyük ihtimal sıvı soğutucun bozuk oraya tükürsen daha çok soğutur bende de bu problem Ryzen 7 5800X le vardı Lian Li galahad 240mm vardı bende boşta benimki de çok ısınıyor du sonradan baktım ki soğutucu düzgün çalışmıyor şu an be queit Dark Pro 4 soğutucu ile kullanıyorum yükte 4.8 GHz de 72 dereceyi gördü.
Öncelikle sıvı metala bulaşmanı kesinlikle tavsiye etmem, iletken bir madde ve sürmesi zor, işlemcinin oturduğu pinlerin dışına taşırırsan eğer, zarar verme olasılığı çok ve sadece bir kere kullanabiliyorsun.

Kryonaut ile bu problemi yaşaman neredeyse imkansız düzgün sürüldüğünde, macun pump-out yapmış olabilir ya da zamanla soğutucu vidaları gevşemiş olabilir, tekrardan sıkmakta fayda var. En kötü olasılıksa işlemci soğutucu pompasının arızalanması olabilir.

Tavsiyem garanti olması açısından termal macun alarak sistemi yeniden monte etmek, eğer hala aynı problemi yaşıyorsan muhtemelen soğutucunda bir problem var demektir. 360 mm radyatör o soğutucu ile o değerleri görmek çok saçma.
Peki tekrardan macun sürüp yeniden monte ettikten sonra sorun devam ederse nasıl arıza tespiti yapacağım?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Şu videoda benim işlemcime aynı model sıvı metal uygulanmış ve sonuçları çok iyi. Ne yapmam lazım bilemiyorum.

Peki tekrardan macun sürüp yeniden monte ettikten sonra sorun devam ederse nasıl arıza tespiti yapacağım?

Evet sıvı metal ile en iyi değeri alırsın ama bunu yaparken çok dikkat etmen gerekir, normal bir macunla belki problemi çözecekken, o kadar riske gerek yok, işlemci ve anakartı yakma olasılığı var hatalı sürümde.

Arıza tespiti işin kolayı, sistemi topladık sonra ilk olarak klasik stres testlerini yapacaksın, daha sonra MSI Afterburner ile oyun içi değerlere bakacaksın, eğer düzgün montajdan eminsen, Lian Li'nin L-UNITY programı olması lazım oradan pompa ve fan devirlerine bakarak anlayabilirsin problemin ne olduğunu, en olmadı zaten buraya paylaş 50 tane yorum gelir.

Evet sıvı metal ile en iyi değeri alırsın ama bunu yaparken çok dikkat etmen gerekir, normal bir macunla belki problemi çözecekken, o kadar riske gerek yok, işlemci ve anakartı yakma olasılığı var hatalı sürümde.

Arıza tespiti işin kolayı, sistemi topladık sonra ilk olarak klasik stres testlerini yapacaksın, daha sonra MSI Afterburner ile oyun içi değerlere bakacaksın, eğer düzgün montajdan eminsen, Lian Li'nin L-UNITY programı olması lazım oradan pompa ve fan devirlerine bakarak anlayabilirsin problemin ne olduğunu, en olmadı zaten buraya paylaş 50 tane yorum gelir.
L-Connect3 - RGB and fan control in one go Şu programdan bahsediyorsunuz galiba. Şimdi indirip değerleri buraya atsam yorumlayabilir misiniz arıza tespiti için?

Elbette, en azından bir yorum yapabiliriz diye düşünüyorum.
Hocam programı açınca sıcaklık 91 dereceden 100 dereceye çıktı. Ne oluyor anlamıyorum
1673358882960.png

Hiçbir sekme yok ve bilgisayar az önce kapandı. Muhtemelen sıcaklıktan dolayı.
Hayır o ekranda system info yazan yerin altında pump / fan profil olması lazım. Siz bu ürünü daha önce nasıl kullanıyordunuz ?

1673359446664.png

@BerkayZ87 Biraz yardımına ihtiyacımız var burada.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı