5950X için termal macun önerisi

Macun bu durumda. Pek macun kaldığı söylenemez gibi. Gidip idarelik macun alıp deneyeceğim.
IMG_20230110_180303.jpg

Macun bu durumda. Pek macun kaldığı söylenemez gibi. Gidip idarelik macun alıp deneyeceğim.Eki Görüntüle 1628781
Bu macun bana kurumuş gibi geldi direkt, evet değiştirerek deneyin bakalım bir.

Sistemi kurarken içinden çıkan kontrolcü ile mi kurdun soğutucuyu ?
Yoksa direkt anakarta mı bağladın tüm fan ve RGB girişleri ?

Son düzenleme:
Bu macun bana kurumuş gibi geldi direkt, evet değiştirerek deneyin bakalım bir.
Peki şu ürün nasıldır? Madem alıyorum almışken tam alayım.

Peki şu ürün nasıldır? Madem alıyorum almışken tam alayım.
Gereksiz pahalı, daha uygun fiyata daha iyi ürünler var. Şuan bence de bunu alabilirsin.

Soğutucuyu nasıl bağladın bu arada anakarta ?

İçinden çıkan kontrolcüyü kullandın mı, yoksa direkt olarak tüm fan ve RGB kablolarını anakarta mı taktın ?
Anakarta taktım. Yeni macunu uyguladım ve şu an Assassin's Creed Valhalla'da 49-51 der derece alıyorum, boşta ise 34-32 derece. Sorun tamamen macundaymış aşırı sevindim. Şimdilik bu macun ile yaza kadar idare edip yazın daha iyi bir macuna geçiş yapacağım. Hepinize çok teşekkür ediyorum.

Arkadaşlar merhaba. Arkadaşla aynı sorunu ben de yaşıyorum. Hem de 1 aydır falan. Fark olarak bende galahad 240mm mevcut. Kasa olarak lancool mesh II var. Ryzen 9 5950x işlemci ve rog x570f anakart kullanıyorum. İlk olarak macundan şüphelendim arctic mx-5 5gr var alalı yaklaşık 1 sene oluyor fakat hep ağzı kapalı yerde muhafaza ettim ve kıvamı da kötü gelmedi sürdüm. İlk sürdüğüm zaman 1-2 gün sorun yaratmıyor sonra soğutucu işlemciyi tutamıyor gibi. Şu an bunu yazarken chrome'da 10-12 tane sekme açık başka da bir şey açık değil işlemci 70-72 arası geziyor. Oyuna girdiğimde ise 80-85 oluyor. Macundan şüphelendim soğutucunun kutusundan çıkan macunu sürdüm sonuç yine aynı. Kryonaut macun alsam sorunu çözer mi acaba yoksa sorun soğutucuda mı? İş güç oyun hiçbir şey yapamıyorum 1 saat sonra falan kapatıyor pc kendisini işlemci 98 civarına gelince. İşlemciyi 1.13V yapıp 4.0 ghz'a sabitlediğim halde durum bu şekilde. PBO falan her şeyi kapattım ama sorunu çözemedim. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar teşekkür ederim şimdiden.

Arkadaşlar merhaba. Arkadaşla aynı sorunu ben de yaşıyorum. Hem de 1 aydır falan. Fark olarak bende galahad 240mm mevcut. Kasa olarak lancool mesh II var. Ryzen 9 5950x işlemci ve rog x570f anakart kullanıyorum. İlk olarak macundan şüphelendim arctic mx-5 5gr var alalı yaklaşık 1 sene oluyor fakat hep ağzı kapalı yerde muhafaza ettim ve kıvamı da kötü gelmedi sürdüm. İlk sürdüğüm zaman 1-2 gün sorun yaratmıyor sonra soğutucu işlemciyi tutamıyor gibi. Şu an bunu yazarken chrome'da 10-12 tane sekme açık başka da bir şey açık değil işlemci 70-72 arası geziyor. Oyuna girdiğimde ise 80-85 oluyor. Macundan şüphelendim soğutucunun kutusundan çıkan macunu sürdüm sonuç yine aynı. Kryonaut macun alsam sorunu çözer mi acaba yoksa sorun soğutucuda mı? İş güç oyun hiçbir şey yapamıyorum 1 saat sonra falan kapatıyor pc kendisini işlemci 98 civarına gelince. İşlemciyi 1.13V yapıp 4.0 ghz'a sabitlediğim halde durum bu şekilde. PBO falan her şeyi kapattım ama sorunu çözemedim. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar teşekkür ederim şimdiden.
4.0GHz Sabitlemeyi kapatıp, PBO'yu açıp normal ve SOC voltajlarını 1.05 yapıp tekrar dener misiniz?

sO6y1GFeQZ.png

4.0GHz Sabitlemeyi kapatıp, PBO'yu açıp normal ve SOC voltajlarını 1.05 yapıp tekrar dener misiniz?
Ryzen Master kuruluydu onu kaldırdım. Biostan dediğiniz gibi voltajları 1.05 yapıp PBO Enabled yaptım. Şu an 82.5 dereceyi geçmedi %100 fan ile testi başlattım. 10 dakika sürdü bu değerlerde sabit kaldı. Bu şekilde mi kullanmalıyım artık? Bana yine de sıcak geldi çünkü 1.05V ile 70 civarı vermesi gerekir diye düşündüm ama bu bile yeterli aslında benim için. Bu arada macun da Cooler Master Mastergel Maker Nano ile değiştirildi. 11w/mk olduğu içindir belki de bu değer. Ice Dragon ya da Kryonaut alabilirim ilerleyen zamanlarda. Sıvı metal önerilmediği için bulaşmak istemedim. Sanırım 360mm kullanmadığım için düzelmiş gibi görünse de yine de bir miktar sıcak gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı