5G telefon alınmalı mı?

Bütçe
5000-5500

Enner Goatcia

Femtopat
Yılbaşından sonra telefonumu değiştireceğim. Aklımda olan modeller A52, A52s 5G ve m52. bütçem 5000 TL civarı. A52 ile A52s arasında yaklaşık 1000 TL gibi bir fiyat farkı var. Telefonda çok fazla oyun oynamak sadece birkaç küçük oyun Clash of Clans gibi. 5G faktörü uzun vadeli olmasını istediğim için aklımı karıştırıyor. Aradaki fiyat farkı verilmeye değer mi 5G için? Benim için önemli olan uzun ömürlülük kamera ve batarya. Sizce ne yapmalıyım?

Aradaki fiyat farkına değecek bir fark yok aralarında. Sırf yongası farklı diye ekstradan 1000 TL vermem. Amiral gemisi bir yonga da değil sonuç olarak.

Aslında zaten benim kafamı kurcalayan şey yongadan ziyade 5G. Çünkü dediğim gibi çok fazla oyun oynamıyorum. SD 720G bana yeterli gelir diye düşünüyorum. 2023 itibarıyla 5G kullanıma sunulacak deniyor şimdi alsam biraz daha ileriye dönük olur mu diye düşünüyorum. Çünkü benim amacım aldığım cihazı en aşağı 5-6 yıl kullanmaya çalışmak.

4.5G'nin bile halen çoğu yerde 3G'nin tam performansını veremediği bir ülkedeyiz. Birçok yerde vilte VoLTE gibi özellikler halen çalışmıyor. Belirli noktalar haricinde telefonunuz 5G çekse bile 5G'nin nimetlerinden yararlanmanız zor olacak.

Ben de şahsen uzun ömürlü olması açısından A52 5G'li versiyonunu almak istiyorum. Malum fiyatlarda önümüz karanlık. Bir önceki telefon alışverişim de 4G geldikten kısa bir süre sonraydı zaten.

Ben de öyle düşünüyorum malum Türkiye şartları sürekli telefon değiştiremiyoruz. O yüzden uzun ömürlülük konusunda 5G kafamı karıştırıyor.

2023 itibarıyla 5G kullanıma sunulacak deniyor şimdi alsam biraz daha ileriye dönük olur mu diye düşünüyorum.
2023 yılında buraya 5G'nin gelmesi mümkün değil. Daha ülkede 4G bile her yerde yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı