5GHz modem çekmiyor

Evet telefonda da aynı. Modemi taşıyamıyorum ve etrafında herhangi bir teknolojik alet yok. Oturma odası modeme 10 15 metre arası uzaklıkta ve orada da 2 çubuk çekiyor. Biri 5 metre diğeri 15 ama aynı.
Öncelikle modemde wifi ismi birleştirme açıksa onu kapat 2.4 ve 5 ghz wifilerinden birisinin ismini değiştir. Sadece menzil sorunu varsa ve çevrende çok fazla modem yoksa( yandaki dairelerde) kablosuz kanal dolulu yaşanmıyorsa 2.4 ghz wifine bağlan. Modem arayüzü için internet tarayıcısında link yazma alanına 192.168.1.1 ile girebilirsin. Kullanıcı adı ve şifren modemin arkasında etikette yazmaktadır. Kablosuz kanalı değiştirdiğin zaman frekansta otomatik değişir. O değişmiyorsa manuel olarak ayarlayabilirsin. 2.4 için 20 veya 40 mhz, 5ghz için tek tek deneyerek bulabilirsin (20,40,80) gibi.

Öncelikle modemde Wi-Fi ismi birleştirme açıksa onu kapat 2.4 ve 5 GHz wifilerinden birisinin ismini değiştir. Sadece menzil sorunu varsa ve çevrende çok fazla modem yoksa( yandaki dairelerde) kablosuz kanal dolulu yaşanmıyorsa 2.4 GHz wifine bağlan. Modem arayüzü için internet tarayıcısında link yazma alanına 192.168. 1. 1 ile girebilirsin. Kullanıcı adı ve şifren modemin arkasında etikette yazmaktadır. Kablosuz kanalı değiştirdiğin zaman frekansta otomatik değişir. O değişmiyorsa manuel olarak ayarlayabilirsin. 2.4 için 20 veya 40 MHz, 5GHz için tek tek deneyerek bulabilirsin (20, 40, 80) gibi.

Onları biliyorum şimdi 5 GHz'i 20 MHz'ye çektim ve bağlanabildim. Ama bu internet hızını çok etkiler mi oyunlarda ping girmesin yeter.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı