5GHz ping sorunu

Pysi Developer

Hectopat
Yer
Kocaeli/Gebze
Arkadaşlar ilk öncelikle söyleyeyim Ethernet olursa daha iyi olur biliyorum ve modeme uzak olduğum için böyle bir sorun olduğunu biliyorum.
Sorunum şu modem alt katta ve ben üst kattayım. Yani üst üsteyiz modemle. Wi-Fi'de 5GHz'e bağlanıyorum daha iyi hız sunduğu için ama ping sorunu ile karşılaşıyorum. Buna yapabileceğim bir çözüm var mı yazılımsal olur, arayüzden olur fark etmez.

Arkadaşlar ilk öncelikle söyleyeyim Ethernet olursa daha iyi olur biliyorum ve modeme uzak olduğum için böyle bir sorun olduğunu biliyorum.
Sorunum şu modem alt katta ve ben üst kattayım. Yani üst üsteyiz modemle. Wi-Fi'de 5GHz'e bağlanıyorum daha iyi hız sunduğu için ama ping sorunu ile karşılaşıyorum. Buna yapabileceğim bir çözüm var mı yazılımsal olur, arayüzden olur fark etmez.
Maalesef 5GHz daha tam oturmamış gerçekten çok kötü İnternet veriyorlar. Tek çözüm ethernet kablosu bende 5GHz ile çok yüksek pingler alıyordum şuan ethernet bağladım.

5GHz düşük ping diye bir şey sunmuyor diye biliyorum. Normal yani pinginizin olması. Kabloyla bağlanmayı deneyin.
Konu sahibi büyük ihtimalle kablosuz olarak 2.4GHz bandını kullanan bir cihazı kullanıyor. 2.4GHz internet ile kullanıldığında çakışarak ping ortaya çıkarıyor. Yani bunun olmaması için tek çözüm ethernet kablosu veya 5GHz internet.

Güncel ve son derece hızlı ethernet kablosu önerir misiniz ?
Hocam ondan hiç anlamıyorum ancak ben internet ile birlikte gelen ethernet kablosunu kullandım. (turknet fiber) gayet hızlı ve kaliteli.
IMG_20230903_185306.jpg

Konu sahibi büyük ihtimalle kablosuz olarak 2.4GHz bandını kullanan bir cihazı kullanıyor. 2.4GHz internet ile kullanıldığında çakışarak ping ortaya çıkarıyor. Yani bunun olmaması için tek çözüm ethernet kablosu veya 5GHz internet.
Nasıl yani ? Zaten 5GHz'e bağlanırken 5GHz bandını kullanmıyor mu ?

Hocam ondan hiç anlamıyorum ancak ben internet ile birlikte gelen Ethernet kablosunu kullandım. (TurkNet fiber) gayet hızlı ve kaliteli. Eki Görüntüle 1929749

Bana en az 20 metre lazım :D

Yok yani mesela bluetooth olan bir cihaz kullandınız, eğer bu bluetooth cihazı 2.4GHz bandını kullanıyorsa İnternet ile çakışıyor bu hız ve 2.4GHz bandına bağlandığını interneti yavaşlatarak ping çıkıyor. Sanırım dediğimle konunun alakası yok kusura bakmayın. Eğer internet 2.4GHz'de iyiyse ve kablosuz bir cihazınız yoksa İnterneti uzatan xiaomi gibi markaların bazı cihazları vardı onlardan kullanın.

Bana en az 20 metre lazım :D
Hocam duvarda benimki gibi prizler yok mu? Direkt olarak bağlanamıyor musunuz?

Yok yani mesela bluetooth olan bir cihaz kullandınız, eğer bu bluetooth cihazı 2.4GHz bandını kullanıyorsa İnternet ile çakışıyor bu hız ve 2.4GHz bandına bağlandığını interneti yavaşlatarak ping çıkıyor. Sanırım dediğimle konunun alakası yok kusura bakmayın. Eğer internet 2.4GHz'de iyiyse ve kablosuz bir cihazınız yoksa İnterneti uzatan xiaomi gibi markaların bazı cihazları vardı onlardan kullanın.

Hocam duvarda benimki gibi prizler yok mu? Direkt olarak bağlanamıyor musunuz?
1 tane var oda modemin orda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı