5K monitör alınır mı?

4K 144 hz monitorle arasında çok bir fark yok fiyat olarak aslında ama işte keşke şuan o iki farklı çözünürlüğün resmini çekseydim de farkı gösterebilseydim sizlere 😕
Kalite artmaz bu şekilde ama bir dene istiyorsan

Merhaba dostlar.
Maalesef ki mükemmel görüntü kalitesine takmış bir durumdayım.
4K 144 Hz monitör almayı düşünüyorum aslında ama bilgisayarımı televizyona bağladığımda 4096x2160 görüntü seçeneği çıkıyordu. Bu çözünürlüğe geçtiğimde oyundaki grafik detayları resmen çağ atlıyordu. 3840x2160'a aldığımda o mükemmel görüntüden eser kalmıyordu.
4K 144 Hz monitör alsam bile aklım sanki hep o 4096x2160 pikselde aldığım görüntü kalitesinde kalacak gibi. O yüzden 4K'nın üzerine çıkıp 5K monitör mü alsam diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

Vallahi bende senin gibiyim. O kaliteyi bir kere aldın mı bağımlı oluyorsun. Çok çok kaliteli bir monitör alsan anca o değeri yakalıyorsun. Film ve oyun oynamak için monitör almıştım daha önce. Filmi monitörden izlemek yerin, gidiyorum telefondan veya televizyondan izliyorum o kaliteyi veremiyor monitör ya.

Vallahi bende senin gibiyim. O kaliteyi bir kere aldın mı bağımlı oluyorsun. Çok çok kaliteli bir monitör alsan anca o değeri yakalıyorsun. Film ve oyun oynamak için monitör almıştım daha önce. Filmi monitörden izlemek yerin, gidiyorum telefondan veya televizyondan izliyorum o kaliteyi veremiyor monitör ya.

Eğer odanızda televizyon yoksa filmleri falan monitörden izlemek pek televizyondaki gibi zevk vermiyor. Televizyon salon, oturma odası vb. yerlerde ise o zaman da bazen tek izlemek istediğin filmleri, ailenizle yaşıyorsanız onlarla anlaşamama gibi durumlar nedeniyle monitörden PC'den izleme iyi oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
5K Monitör alıyorsanız bilgisayarınızın da baya iyi olması lazım. Sistem özellikleriniz ne?
Reisim sistem dizeceğim, para sınırı yok şuan. Diyorum ya mükemmel görüntüye takmış vaziyetteyim. Önce görüntü türünü seçeyim ona uygun sistemi toplayım diyorum. Mesela kafam bazen Asus pg27aqdm oled monitöre gidiyor. Ona göre dizeyim, 4K oyunlarda TV'ye bağlarım diyorum. Sonra monitörde o harika görüntüyü her seferinde neden almayım diye düşünüyorum arada kalıyorum.
Keskin, Net, Canlı renkleri olan bir monitör arayışı içindeyim

Eğer odanızda televizyon yoksa filmleri falan monitörden izlemek pek televizyondaki gibi zevk vermiyor. Televizyon salon, oturma odası vb. yerlerde ise o zaman da bazen tek izlemek istediğin filmleri, ailenizle yaşıyorsanız onlarla anlaşamama gibi durumlar nedeniyle monitörden PC'den izleme iyi oluyor.

Odamda televizyon var. İşte ondaki kaliteyi monitörde yakalayamiyorsun. Aynı filmi 2 yerden aç, televizyondaki daha kaliteli geliyor gözüne. Ben aşırı takan biriyim kaliteli olmazsa asla izlyemem.

Kardeşim benim be gel sarılayım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı