''5v5b_LED'' Yanıp yanıp sönmesi

Selçuk Han

Kilopat
Daha fazla  
5v5b_LED ısığı yanıp yanıp sönüyor. Yeşil renkli olarak yanıp yanıp sönüyor ve 2-3 saniye aralıklarla yanıyor. Sebebi nedir? Ne sebep olmuş olabilir. Ne yapmam gerekir? ( Cevap hakkında kesin bilgisi olanlar fikirlerini yazabilirlerse çok iyi olur. Güç kaynağından ya da anakarttan olabilir gibi cevaplar yazmayın lütfen) Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartın 5v besleme uyarısını vermesinin bir çok sebebi varken senin burada kesin bilgi araman ve önerileri peşinen elinin tersiyle iteceğini belirtmen saçma olmuş. Birisi gerçekten bu sorunun aynısını yaşamış olsa ve bu postun altına sorun x parçada dese yanlış bilgi vermiş olacak. Şahsen ben 5VSB_LED sorununu teknik servisimde yaşadım ve sorun güç kaynağının 5v kanalının kararsız voltaj vermesinden kaynaklandığını tespit ettim. Sorunun anakartın +5v besleme devrelerinden herhangi birisinden, super I/O'dan veya BIOS yazılımından olma ihtimali bile var. Sorunu deneyerek çözeceksiniz. Kolay gelsin.

Öncelikle teşekkür ediyorum. Ben kesin bilgi derken bu konu hakkında bilgisi olan yazsın diye dedim. Daha öncede farklı bir konu açmıştım. Yani windows 7 kuracaktım. Uefi yapamıyordum. Cevap ise neden windows 7 kuruyorsunuz? Konu ile alakasızdı. Bu sebepten dolayı böyle yazdım. Tekrar teşekkürler :)

Daha bakamadım. Bu konu aşıyor biraz beni. Teknik servise götürüp sorunu öğrendikten sonra nasıl çözüme kavuştuğunu da bilgilendirmek için buraya yazağım. Yoğunum Ocak tatilinde teknik servise götüreceğim.
Şimdi geç cevap yazıyorum üşendim biraz kusura bakmasın. Başkalarına faydası olur inşallah. Öncelikle teknik bilgi veremeyebilirim ama nelere dikkat edilmeli neler sebep olmuştur gibisinde bir kaç bir şey yazacağım. Bozulan şey güç kaynağı oturduğum bölgede (İstanbul) düzensiz gönderdikleri için elektriği bozulma olmuş.(Her yer için geçerli. ) Sebep iyi bir güç kaynağı olmaması. Sonra elektrik kaçağı var anakartta yani 2 vidası eksik dikkat etmedim. Sonra RAM girişlerinin RAM tutucularının biri kırık. Bozulmaya kaçak olmaya çok müsait aynı güç kaynağını kullanıyorum. Tamir yapıldı. Fazladan vida takıldı. Ram girişleri tiner ile temizlendi.
700 liraya almıştım. Beni 1-2 sene idare etse yeter kazıklanmışım. Sizde dikkat edin bilen biri ile giden ben bile size bir kaç edilecek noktaları söyledim. 240 liraya 120 GB ssd aldım. Sonra 80 lira tamiri için para verdim. CS GO oynuyorum 260- 140 fps arası alıyorum memnunum. (1080p oynamıyorum )
i3 2120
gtx 260
6 GB RAM
Petagron IPXSB-H61 (Soket 1155)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı