5x5 programı iyi mi?

Full body mi? yoksa bölge bölge mi çalışıyorsunuz?

Full body mi? Yoksa bölge bölge mi çalışıyorsunuz?

Hocam şu an PPL yapıyorum.

3 ay 5x5 yapabilirsiniz güç artışı bayağı olur.

Hocam bana da öyle geldi hem 5x5 programının kilo alımına yardım ettiğine dair şeyler duymuştum doğru mudur?

Güray aydın hypertrophy iyi bir program değil zaten. Çok ağır.

Hocam bende zaten bıktım şu programdan çok zorluyor beni sonlara doğru adamakıllı yapamıyorum.

Kilo hiç mi alamıyorsunuz yoksa aldığınız gibi kilo mu veriyorsunuz?

Hocam spora başladığımda 58 kiloydum 63 kiloya çıktım 1 ayda sonra durdu 2 aydır aynı kiloyum.
Beslenmeyi karbonhidrat ağırlıklı yapsanız aldığınız kiloyu sonradan geri verseniz kardiyo falan işe yarar mı bulk yapmak sizde?

Hocam formlar kesinlikle doğru bu arada. Ağırlık seçimim de doğru. 63 kiloyum 183 boyundayım zayif birisiyim kilo almakta zorluk çekiyorum güray aydın hypertrophy 1'i kullanıyorum ve overtraining olmuş gibi hissediyorum. Çok fazla da merak saldım 5x5'e gerçekten güç arttırıyor mu?
Beslenmenizde sorun var kilo almakta zorluk çekmenizden belli kalori ihtiyacınızı hesaplayıp kalori saymaya başlayın.
Beslenme spordaki en önemli şeylerden birisi 1 sene bile yapsan beslenmen çok kötüyse çok az gelişirsin(1 seneye göre).
5x5'i uzun süre yaptım cidden çok güzel bir program sadece bir süre sonra sıkıyor bunun için gün içerisindeki hareketlerin sıralarını değiştirebilirsin 5x5squat 5x5 bench 5x5 row yerine ilk row yapabilirsin ama beslenmen yoksa bu programıda yapsan güç çok kazanamayacaksın.
5x5 de tıkanana kadar yap ağırlıkların artmadığında tekrar başlangıçtaki gibi yapıyorsun bunu yapmana rağmen artmıyorsada 3x5 veya güray hipertrofiye geçebilecek aşamaya gelmiş olursun.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı