6.000 TL Intel işlemci önerisi

Wlixe

Megapat
Sosyal Tayfı
Selamlar, şu an sistemimde bulunan i3 12100F işlemciyi satıp H610M-K ve RTX 2060 bulunan sistemime yeni ve daha güçlü bir işlemci almak istiyorum. 6.000 TL gibi bir bütçem var fakat önereceğiniz işlemciler arasında büyük performans farkları olursa bütçeyi biraz arttırabilirim, almışken iyisini almak istiyorum.
Şimdiden teşekkürler.

Önceden düşündüğüm işlemci de buydu, çevremden de bu şekilde öneri aldım fakat oyun konusunda i5 12400F ile aralarında fazla fark olmadığı söyleniyor. Performans karşılaştırması videolarına bakınca da aradaki 2.000 TL'den fazla olan farka değer mi bilemedim.

Sadece oyun içinse değmez ama arada 6 çekirdek, önbellek, teknoloji farkı ve yeni seri avantajı var.

Sadece oyun içinse değmez ama arada 6 çekirdek, önbellek, teknoloji farkı ve yeni seri avantajı var.
Sadece oyun için kullanacağımdan fazladan 2.000 TL vermek mantıksız geliyor fakat aradaki farklara bakınca ve iyisini almak istediğimi de göz önünde bulundurunca i5 13400F daha cazip geliyor.

Biraz daha düşündüm de, sanırım anakartı da değiştirip direkt AMD'ye geçeceğim. Intel işlemcilerin fiyatları ve verdikleri performanslara bakıldığında AMD'den çok daha kötüler. Ek olarak anakartım da özellik bakımından çok kıt bir anakart.

Önerin ve ilgin için teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı