AI ile yapılan prompt sitesi nasıl olmuş?

PrimePromt

Yoctopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Son birkaç aydır yapay zeka ile uğraşıyorum ve bu süreçte bir prompt oluşturma sitesi yaptım. Tamamen amatör bir çalışma, kodların büyük çoğunluğunu Claude yardımıyla yazdım. İlk ciddi projem sayılır.

Sitenin mantığı şu:

• Yapmak istediğin şeyi Türkçe olarak yazıyorsun (mesela "bana Instagram içerik planı oluştur" gibi)
  • 4 farklı AI modeli (GPT, Gemini, DeepSeek, Claude) aynı anda senin için optimize edilmiş prompt üretiyor
  • Hangi modelin daha işine yarayan çıktı verdiğini yan yana karşılaştırabiliyorsun
  • Beğendiğini kopyalayıp direkt ChatGPT'ye veya Claude'a yapıştırıyorsun

Bir de "Advanced" modu var, daha teknik ve detaylı promptlar üretiyor ama henüz tam oturmadı.

1765385929952.png
1765385971327.png

Şu an neyin çalışıp neyin çalışmadığını anlamaya çalışıyorum. Denemek isteyen olursa sağ alt köşedeki feedback kutusundan anonim olarak izlenimlerini bırakabilir. Kayıt falan istemiyor.

Olumlu olmak zorunda değil, "şurası saçma", "bu özellik gereksiz" tarzı eleştiriler de çok işime yarar. Dışarıdan birinin gözüyle görmek istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Merhabalar,

Son birkaç aydır yapay zeka ile uğraşıyorum ve bu süreçte bir prompt oluşturma sitesi yaptım. Tamamen amatör bir çalışma, kodların büyük çoğunluğunu Claude yardımıyla yazdım. İlk ciddi projem sayılır.

Sitenin mantığı şu:

• Yapmak istediğin şeyi Türkçe olarak yazıyorsun (mesela "bana Instagram içerik planı oluştur" gibi)
  • 4 farklı AI modeli (GPT, Gemini, DeepSeek, Claude) aynı anda senin için optimize edilmiş prompt üretiyor
  • Hangi modelin daha işine yarayan çıktı verdiğini yan yana karşılaştırabiliyorsun
  • Beğendiğini kopyalayıp direkt ChatGPT'ye veya Claude'a yapıştırıyorsun

Bir de "Advanced" modu var, daha teknik ve detaylı promptlar üretiyor ama henüz tam oturmadı.

Eki Görüntüle 2619350Eki Görüntüle 2619351

Şu an neyin çalışıp neyin çalışmadığını anlamaya çalışıyorum. Denemek isteyen olursa sağ alt köşedeki feedback kutusundan anonim olarak izlenimlerini bırakabilir. Kayıt falan istemiyor.

Olumlu olmak zorunda değil, "şurası saçma", "bu özellik gereksiz" tarzı eleştiriler de çok işime yarar. Dışarıdan birinin gözüyle görmek istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.
Daha çok zaten erişilebilir yapay zekaları ayrı siteye çevirmişsin gibi. Ama güzel proje.

Daha çok zaten erişilebilir yapay zekaları ayrı siteye çevirmişsin gibi. Ama güzel proje.
Haklısın hocam, mantık benzer. Farkı şu: sadece çıktı değil, direkt kullanılabilir prompt üretiyor. Bir de 4 modelin sonuçlarını puanlama sistemiyle karşılaştırıyor. Puanlama formülünü de korelasyonu düşük değişkenler seçerek oluşturmaya çalıştım, iş görüyor mu bilemiyorum henüz.

Haklısın hocam, mantık benzer. Farkı şu: Sadece çıktı değil, direkt kullanılabilir prompt üretiyor. Bir de 4 modelin sonuçlarını puanlama sistemiyle karşılaştırıyor. Puanlama formülünü de korelasyonu düşük değişkenler seçerek oluşturmaya çalıştım, iş görüyor mu bilemiyorum henüz.

İş görür mü bilmiyorum, prompt oluşturma ve onu yapay zekaya atma uğraştırıcı değil mi? Ve yapsanızda sitenin yavaş olacağını tahmin ediyorum ya.

Öncelikle dikkatiniz için teşekkürler. Hemen tekrardan kontröl ediyorum.

İş görür mü bilmiyorum, prompt oluşturma ve onu yapay zekaya atma uğraştırıcı değil mi? Ve yapsanızda sitenin yavaş olacağını tahmin ediyorum ya.
İnsanlar genelde yapay zekaya bir şey yazarken detaylı ve yazım kurallarına uygun cümleler kurmak istemiyor; iki kelimeyle yazıp yapay zekanın onları tamamen anlamasını bekliyor. Ancak bu her zaman mümkün değil. Bu yüzden bu tür araçlar gerekli hâle geliyor. Hatta globalde bile Claude, ChatGPT gibi modeller için prompt üreten araçlar (prompt generator) bulunuyor.

Hocam hatayı düzelttim

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı