6.000 TL Sistem Toplama

Bütçe
6000
Teşekkürler öncelikle. Peki 5600G'li bir APU sistem sizce nasıl olur? Güçlü bir APU diyorlar 5600G için.

GT 1030 gibi bir şey hocam eğer ileride ekran kartı takmayacaksanız AAA oyunları akıcı oynatmaz.
Evet daha doğru olur ama ileride güncelleme yapmayacaksa diye attım.
3500X gibi işlemciye uğraşmaması için.
@Liberte Sergen

Uğraşmak derken? Kötü mü? Hocam bende almayı düşünüyorum da sistemde 3500X var.

Uğraşmak derken geliştirmek anlamında mı? Elbet geliştiririm bir yerden sonra yada satarım. Son durum nedir, 3/4 tane sistem geldi hangisi daha iyi olur? İşlemci olarak AMD daha iyi geliyor bana İntel'den ama siz biliyorsunuz. Hangileri daha iyi olur.
Ek olarak hazır sistemlere de bakabilirim fakat önceliğim toplama. Güzel hazır sistemler olursa hayır demem. Hazır sistemleri tercih etmemin sebebi bir yerden kısıyorlar. Nasıl desem örneğin ram 8GB oluyor yada 8x2 oluyor ama 3000Mhz'in altında oluyor, SSD 250GB yapıyorlar. İşlemcisi orta seviye ekran kartı iyi oluyor böyle de olmaz. Önerileriniz olursa açığım.
Ve son olarak fiyat biraz daha artabilir 7000TL'ye kadar, bunu da göz önünde bulundurarak daha iyi toplayabilirsiniz.

SSD yok.

Hocam ileride 5600X veya 3600 gibi işlemciler takacaksanız AMD sistem daha yatkın olur.

Fakat satarım ya da aldığım gibi kullanırım derseniz Intel sistem daha iyi olur.

SSD yok.

Hocam ileride 5600X veya 3600 gibi işlemciler takacaksanız AMD sistem daha yatkın olur.

Fakat satarım ya da aldığım gibi kullanırım derseniz Intel sistem daha iyi olur.
SSD yi de bütçeye dahil etmiştim fakat yazmayı unutmuşum.

İleride geliştiririm sorun yok. Bu ileride dediğiniz ne kadar süre? Ek olarak genelde orta düzey oyunlar oynuyorum. ETS2, GTA SA, LoL, Valorant gibi yani sistemi fazla yormayacaktır. Çok fazla da bakamayacağım yani sabah oturup akşam kalkma olayı olmayacak. Okul ve daha sonra işten dolayı.

Hocam orası size kalmış bütçeniz olduğunda işlemci alırsınız veya depolama yetmediğ zaman HDD alırsınız gibi.
Güncelleme yapacaksanız.
@Liberte Sergen hocamızın attığını sistemi alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…