6-7 bin TL Airsoft önerisi

Umut Aydmr

Decapat
Daha fazla  
Yeni hobi edinmek istiyorum fakat Airsoft havalı tabanca hakkında pek bilgim yok, ilk defa Airsoft havalı tabanca alıyorum, öneri lazım, bütçe 6-7 bin Max, ilk defa alacağım için çok para harcamak istemiyorum ilk baştan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam unutmayın oyuncak ama doğru kullanılmadığı takdirde zarar verebilecek bir şey.

Öncelikle maça gidecek misiniz? Maça gidecekseniz takımlar ve kulüpler belli orduların ve timlerin rollerini yaptığı için oyuncak konusunda seçici davranıyorlar.

Alacağım arka bahçemde/arazimde şişe vuracağım diyorsanız ucu çok açık. Elektrikli, tüplü, yaylı ve gazlı olarak 4'e ayırabiliriz.
Yaylı: Bakkaldan aldığınız kurmalı oyuncağın biraz daha gelişmişi. 1-2 metre mesafe için.
Elektrikli: Bastığında boncuk atıyor, şarj et kullan.
Tüplü: CO2 tüpü taktığınız tüplü oyuncaklar. Tüp işi biraz bozduğu için tavsiye etmem.
Gazlı: GreenGas dediğimiz maddeyi oyuncağın şarjörüne doldurup iyi bir geri tepme ile kullanabildiğiniz en uygun ve en eğlenceli yöntem.

Tavsiyem gazlı kullanmak. Hem az da olsa geri tepme yapması hem de performansı çok iyi. Oyuncak olarak gazlı ve beğendiğiniz bir modeli alabilirsiniz. WE G17 Gen 4 var bende sırf bu oyuncağın görünüşü yüzünden model olarak var. Ara sıra uygun poligona gidip eğlenmek işin tadı tuzu.

Gazlıdaki tek dezavantaj gazın doğal olarak kışın ve yazın farklı genleşmeye sahip olması. Yazın çok performanslı olan GreenGas kışın çok kötü duruma geliyor. Bunun sebebi kimya ve fizik ama RedGas alıp kışın müthiş performansla kullanabilirsiniz.

Ayrıca çoğu GreenGas silikon içerdiği için oyuncağın içini kendi kendine temizliyor PowerGas, OrgangeGas, RedGas ve BlackGas neredeyse hiçbir şekilde silikon içermiyor. Yani arada bir temizlik amaçlı GreenGas doldurup işaretleme(boncuk atma) yapmanız gerekiyor.

Şarjör içerisindeki gazı tamamen boşaltmamak oyuncak sağlığına oldukça faydalı.

Hocam ilgilendiğin için teşekkür ederim öncelikle maça gitmeyi düşünmüyorum fakat tek başıma solo atış yapmayı tercih ediyorum herhangi bir şeylere aradığım özellikler blowback olması çelik bilye atması ve ağır olmalı 800 gr 900 gr gibi ilgilendiğin için teşekkür ederim ayrıca.

Hocam unutmayın oyuncak ama doğru kullanılmadığı takdirde zarar verebilecek bir şey.

Öncelikle maça gidecek misiniz? Maça gidecekseniz takımlar ve kulüpler belli orduların ve timlerin rollerini yaptığı için oyuncak konusunda seçici davranıyorlar.

Alacağım arka bahçemde/arazimde şişe vuracağım diyorsanız ucu çok açık. Elektrikli, tüplü, yaylı ve gazlı olarak 4'e ayırabiliriz.
Yaylı: Bakkaldan aldığınız kurmalı oyuncağın biraz daha gelişmişi. 1-2 metre mesafe için.
Elektrikli: Bastığında boncuk atıyor, şarj et kullan.
Tüplü: CO2 tüpü taktığınız tüplü oyuncaklar. Tüp işi biraz bozduğu için tavsiye etmem.
Gazlı: Greengas dediğimiz maddeyi oyuncağın şarjörüne doldurup iyi bir geri tepme ile kullanabildiğiniz en uygun ve en eğlenceli yöntem.

Tavsiyem gazlı kullanmak. Hem az da olsa geri tepme yapması hem de performansı çok iyi. Oyuncak olarak gazlı ve beğendiğiniz bir modeli alabilirsiniz. We G17 gen 4 var bende sırf bu oyuncağın görünüşü yüzünden model olarak var. Ara sıra uygun poligona gidip eğlenmek işin tadı tuzu.

Gazlıdaki tek dezavantaj gazın doğal olarak kışın ve yazın farklı genleşmeye sahip olması. Yazın çok performanslı olan greengas kışın çok kötü duruma geliyor. Bunun sebebi kimya ve fizik ama redgas alıp kışın müthiş performansla kullanabilirsiniz.

Ayrıca çoğu greengas silikon içerdiği için oyuncağın içini kendi kendine temizliyor powergas, organgegas, redgas ve blackgas neredeyse hiçbir şekilde silikon içermiyor. Yani arada bir temizlik amaçlı greengas doldurup işaretleme(boncuk atma) yapmanız gerekiyor.

Şarjör içerisindeki gazı tamamen boşaltmamak oyuncak sağlığına oldukça faydalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı