Berke Metin
Megapat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, bu sene uluslararası ticaret ve işletmecilik bölümümden mezun olduktan sonra 2 aylık iş arama süreci bunaltıcı geçtiği ve yedek subaylık gibi bir hakkım olduğunu öğrendiğim gibi askerlik başvurumu ağustos ayında yapmıştım. İyi bir maaşla devlet personeli gibi askeriyede çalışma fikri kulağıma çok hoş gelmişti fakat bugün kara haber geldi ve ocak 2025 tarihinde er olarak Kütahya havacı birliğine gideceğimi öğrendim. Şahsen hem hala uzaklaşmak istediğimden hem de bir şekilde ödeyebilecek olsam bile bedelli askerlik hizmetinin çok da gerekli olmadığını düşündüğümden bedelliyi düşünmüyordum fakat forumlarda araştırdıkça ve yapanların askerlikte doğru düzgün eğitim olmadığı, berbat insanlarla 6 ay birlikte kalınıp ayak işleri yaptırıldığı yorumlarını gördükçe bedelliye mi dönsem diye ufak bir düşünce içimde belirmeye başladı.
Özellikle 6 ay askerlik yapmış arkadaşlara sorum şu, 6 ay askerlik sizce yapılmalı mıdır yoksa şans varken bedelli gidilip dönüp kariyere mi odaklanılmalıdır? Hala 6 ay askerlik tarafındayım ama cidden denildiği gibi rezil bir ortamda hiçbir eğitim alınılmadığı ve amelelik yaptırıldığı bir yer ise fikrimden vazgeçebilirim. Veya 3. bir seçenek tecil ettirip ileride şansımı deneyebilirim.
Özellikle 6 ay askerlik yapmış arkadaşlara sorum şu, 6 ay askerlik sizce yapılmalı mıdır yoksa şans varken bedelli gidilip dönüp kariyere mi odaklanılmalıdır? Hala 6 ay askerlik tarafındayım ama cidden denildiği gibi rezil bir ortamda hiçbir eğitim alınılmadığı ve amelelik yaptırıldığı bir yer ise fikrimden vazgeçebilirim. Veya 3. bir seçenek tecil ettirip ileride şansımı deneyebilirim.
Son düzenleme: