6 ay askerlik yapılmalı mıdır?

Berke Metin

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, bu sene uluslararası ticaret ve işletmecilik bölümümden mezun olduktan sonra 2 aylık iş arama süreci bunaltıcı geçtiği ve yedek subaylık gibi bir hakkım olduğunu öğrendiğim gibi askerlik başvurumu ağustos ayında yapmıştım. İyi bir maaşla devlet personeli gibi askeriyede çalışma fikri kulağıma çok hoş gelmişti fakat bugün kara haber geldi ve ocak 2025 tarihinde er olarak Kütahya havacı birliğine gideceğimi öğrendim. Şahsen hem hala uzaklaşmak istediğimden hem de bir şekilde ödeyebilecek olsam bile bedelli askerlik hizmetinin çok da gerekli olmadığını düşündüğümden bedelliyi düşünmüyordum fakat forumlarda araştırdıkça ve yapanların askerlikte doğru düzgün eğitim olmadığı, berbat insanlarla 6 ay birlikte kalınıp ayak işleri yaptırıldığı yorumlarını gördükçe bedelliye mi dönsem diye ufak bir düşünce içimde belirmeye başladı.
Özellikle 6 ay askerlik yapmış arkadaşlara sorum şu, 6 ay askerlik sizce yapılmalı mıdır yoksa şans varken bedelli gidilip dönüp kariyere mi odaklanılmalıdır? Hala 6 ay askerlik tarafındayım ama cidden denildiği gibi rezil bir ortamda hiçbir eğitim alınılmadığı ve amelelik yaptırıldığı bir yer ise fikrimden vazgeçebilirim. Veya 3. bir seçenek tecil ettirip ileride şansımı deneyebilirim.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, bu sene uluslararası ticaret ve işletmecilik bölümümden mezun olduktan sonra 2 aylık iş arama süreci bunaltıcı geçtiği ve yedek subaylık gibi bir hakkım olduğunu öğrendiğim gibi askerlik başvurumu ağustos ayında yapmıştım. İyi bir maaşla devlet personeli gibi askeriyede çalışma fikri kulağıma çok hoş gelmişti fakat bugün kara haber geldi ve ocak 2025 tarihinde er olarak Kütahya havacı birliğine gideceğimi öğrendim. Şahsen hem hala uzaklaşmak istediğimden hem de bir şekilde ödeyebilecek olsam bile bedelli askerlik hizmetinin çok da gerekli olmadığını düşündüğümden bedelliyi düşünmüyordum fakat forumlarda araştırdıkça ve yapanların askerlikte doğru düzgün eğitim olmadığı, berbat insanlarla 6 ay birlikte kalınıp ayak işleri yaptırıldığı yorumlarını gördükçe bedelliye mi dönsem diye ufak bir düşünce içimde belirmeye başladı.
Özellikle 6 ay askerlik yapmış arkadaşlara sorum şu, 6 ay askerlik sizce yapılmalı mıdır yoksa şans varken bedelli gidilip dönüp kariyere mi odaklanılmalıdır? Hala 6 ay askerlik tarafındayım ama cidden denildiği gibi rezil bir ortamda hiçbir eğitim alınılmadığı ve amelelik yaptırıldığı bir yer ise fikrimden vazgeçebilirim.

Ayak işleri yapıyorsun orası kaçınılmaz zaten. Maddi açıdan seni ileride sıkıntıya sokmayacaksa bedelli yapılmalı bence.

Evet şans eseri olarak nereye düşeceğin çok önemli bende acemiyi Kütahya'da havacı olarak yaptım ama şans eseri koğuşum oldukça enteresan ve muhabbeti güzel insanlarla doluydu hayatın boyunca hiç görmeyeceğin şeyleri göreceksin misal bu tüfeklere iyi bakın bir daha göremeyeceksiniz dedi eğitim çavuşumuz ve ustada silahcı olarak bir ay boyunca silah dağıttım. Tabii havalimanı gibi bir yerde de ardından görev alınca askerliğin bir kısmı eğlenceli geçti. Şuna eminim kesinlikle yapması gıcık edici şeyler basışına gelecek ama şans eseri bir daha hiç göremeyeceğin şeyleri de görebilirsin tabii bunlar sadece sana tecrübe olacak bu süreci yaşamak istememek maddi imkan varsa tatlı olabilir.

Özellikle 6 ay askerlik yapmış arkadaşlara sorum şu, 6 ay askerlik sizce yapılmalı mıdır yoksa şans varken bedelli gidilip dönüp kariyere mi odaklanılmalıdır? Hala 6 ay askerlik tarafındayım ama cidden denildiği gibi rezil bir ortamda hiçbir eğitim alınılmadığı ve amelelik yaptırıldığı bir yer ise fikrimden vazgeçebilirim. Veya 3. bir seçenek tecil ettirip ileride şansımı deneyebilirim.
merhaba iş bulabildiniz ve bölümü önerir misiniz? bölümden mezun olunca lojistik işi yapabilir miyim?

Merhaba iş bulabildiniz ve bölümü önerir misiniz? Bölümden mezun olunca lojistik işi yapabilir miyim?

Merhaba bölümü öneririm, iş konusunda da mezun olduktan sonra askerlik durumlarından vs 4 aylık bir deneyim sonrasında iş yerinden ayrıldım fakat iş ilanlarında görebileceğin üzere büyük bir oranda satış, lojistik iş ilanları oluyor. En kötü büyük bir firmanın staj programları ile de iş hayatına üniversiteden bile başlarsın bence tercih edilebilir.

Merhaba bölümü öneririm, iş konusunda da mezun olduktan sonra askerlik durumlarından vs 4 aylık bir deneyim sonrasında iş yerinden ayrıldım fakat iş ilanlarında görebileceğin üzere büyük bir oranda satış, lojistik iş ilanları oluyor. En kötü büyük bir firmanın staj programları ile de iş hayatına üniversiteden bile başlarsın bence tercih edilebilir.
Askerliği nasıl yaptınız? Merak ettim

Genel askerlik bilgisi için bu konuya dahil olanlar şunları bilin
Eğer ki bedelli yapacak durumunuz varsa (Mesleki vs) tabiki de bedelli yapın,parası olana hayat cennet.
Şırnak hudut sınırında askerlik yapmış ve dağda izinsiz kalmış birisi olarak söylüyorum ki ; Askerlikten korkulacak bir durum yok. Evet kolay değil,ancak hayallerinizde büyülttüğünüz kadar da zor değil.
Sonuçta özel hayatınızdan ve özgürlüğünüzden gidiyor ama sonuçta kaçınılamaz bir durum,mecbur gidilecek. Şartlar ne gerektiriyorsa o
Aklı olan,fazla atılgan olup göze batmaz. Emredin komutanım,emrederseniz komutanım der geçer.
Verilen görevleri yapar ve yoluna bakar.
Bazı arkadaşların girdiği istemsiz bunalımlara bakıyorum,hayatın sonuymuş gibi bunalıma giriyor.
Bu arkadaşları anlıyorum,tamamen psikolojik bir durum.
Ancak ben medipolden ve aileden hiç ayrılmamış birisi olarak,dağın ortasında buldum kendimi.
Anı yaşayıp,mantık aramayacaksınız. Ne geçmişi düşünün ne de geleceği.
Elbette sıkılıp,bunalacaksınız ama zaman geçiyor. Üzülmeyin,başarırsınız.
Yolunuz bahtınız açık olsun.

Askerliği nasıl yaptınız? Merak ettim.

Daha gitmedim. Ben her ne kadar 6 aylık gidip bu gereksiz uzayan bunaltıcı süreci bitirmek istemiş olsam da ailemin ve çevremin zaman kaybı olacağı ve kariyerime odaklanmam gerektiği zorlamasından bedelli başvurusunda bulunup işe girmiştim, bayram öncesi ayrıldım. Temmuz ayında da 1 aylık gideceğim bakalım.

İngilizce bilen ve babası lojistik alanında olan biri olarak seçmeyi düşünüyorum. ama daha önce hiç aklıma gelmedi bu alan o yüzden korkuyorum yapabilir miyim diye. siz hangi ünide okudunuz ve bi örnek verebilir misiniz iş tanımı olarak (bir pozisyonun mesela)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı