6 ayda YKS yetişir mi?

Ihspnn

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran kartı: RX 6600
İşlemci: Ryzen 5 5500
RAM: 16GB
SSD: ADATA Legend 850 1TB
Anakart: ASUS PRIME A520M-K
12. sınıf EA öğrencisiyim, bu sene çalışmaya çalışıyorum ama bir türlü istediğim performansı yakalayamadım. Çalışmak istiyorum, ama nasıl en doğru ve verimli şekilde yapacağımı kestiremiyorum. Daha önce hiç adamakıllı oturup ders çalışmadım, bu sene sınava gireceğimden çalışmak zorunda olduğumu biliyorum. Geçen seneler uğraştığım boş aktiviteleri bıraktım tamamen, sadece okuldan gelince 1 2 saat sporumu yapıp duşumu alıyorum, yemek falan da yedim derken saat 19.30'u buluyor. Ne kadar çabalasam da kendime uygun bir program yapamıyorum, danışman öğretmenim bana özel bir program yapmıştı fakat ona da hiç uyamadım, haftalık 1000 soru çözmemi ve her gün üç dersten konu bitirmemi istiyordu, bu yüzden her gün maalesef spontane çalışıyorum. Türkçem fena sayılmaz, ilk girdiğim denemelerin birinde 37 sorunun 32'sini doğru yapmıştım hatta, tabii şu an bu daha düşük çalışamadığım için. Matematiğim hiç yok, Mert Hoca'nın Zero Matematik kampını izliyorum. Sosyale bakamadım bile, fakat gördüğüm kadarıyla insanlar sosyalden test çözmek yerine deneme sonuçlarına göre çalışıyorlar. Deneme demişken, her hafta 1 denemeye giriyorum fakat orada yaptığım yanlışları bile nasıl düzelteceğimi bilmiyorum. Sene sonuna nasıl yetiştireceğim hepsini hiçbir fikrim yok, mezuna kalmak istemiyorum. Aşırı bir beklentim yok, iyi bir bölüm tutturayım yeterli. Özel okulda olduğum için OBP yüksek olur sanırım, derinlemesine bilmiyorum OBP mevzusunu. YKS'de minimum kaç puan alırsam iyi bir puan yapmış olurum ve güzel bir bölüme giderim? Konu biraz dağınık oldu biliyorum, kusura bakmayın.

Son düzenleme:
12. sınıf EA öğrencisiyim, bu sene çalışmaya çalışıyorum ama bir türlü istediğim performansı yakalayamadım. Çalışmak istiyorum, ama nasıl en doğru ve verimli şekilde yapacağımı kestiremiyorum. Daha önce hiç ders çalışmadım adamakıllı oturup, bu sene sınava gireceğimden çalışmak zorunda olduğumu biliyorum. Geçen seneler uğraştığım boş aktiviteleri bıraktım tamamen, sadece okuldan gelince 1 2 saat sporumu yapıp duşumu alıyorum, yemek falan da yedim derken saat 19.30'u buluyor. Ne kadar çabalasam da kendime uygun bir program yapamıyorum, danışman öğretmenim bana özel bir program yapmıştı fakat ona da hiç uyamadım, haftalık 1000 soru çözmemi ve her gün üç dersten konu bitirmemi istiyordu, bu yüzden her gün maalesef spontane çalışıyorum. Türkçem fena sayılmaz, ilk girdiğim denemelerin birinde 37 sorunun 3ikisini doğru yapmıştım hatta, tabii şu an bu daha düşük çalışamadığım için. Matematiğim hiç yok, mert Hoca'nın Zero matematik kampını izliyorum. Sosyale bakamadım bile, fakat gördüğüm kadarıyla insanlar sosyalden test çözmek yerine deneme sonuçlarına göre çalışıyorlar. Deneme demişken, her hafta 1 denemeye giriyorum fakat orada yaptığım yanlışları bile nasıl düzelteceğimi bilmiyorum. Sene sonuna nasıl yetiştireceğim hepsini hiçbir fikrim yok, mezuna kalmak istemiyorum. Aşırı bir beklentim yok, iyi bir bölüm tutturayım yeterli. Özel okulda olduğum için OBP yüksek olur sanırım, derinlemesine bilmiyorum OBP mevzusunu. YKS'de minimum kaç puan alırsam iyi bir puan yapmış olurum ve güzel bir bölüme giderim? Konu biraz dağınık oldu biliyorum, kusura bakmayın.
Halledersin, 6 ay yeterli.

6 ayda çok şey değişir. Sen çalışabildiğin kadar çalış. Bende sınav senesi bu zamanlar aynen bu soruyla çok vakit kaybetmiştim, şimdi pişmanlığını yaşıyorum. Spor yorgunluğu ders çalışmanı engelliyorsa azalt, gerekirse bırak. İnan iyi bir üniversiteye gidersen spor için güzel imkanların olacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı