6 aydır açılmayan laptop açılmıyor

ucan_sabri

Hectopat
Selamlar,

Askere giderken kapattiğim HP Victus 16 laptopumu kapatip kaldirdim. Bugün açmak istediğimde garip açıldı (ekran açıldı kapandi vs.). 1 dk oldu olmadı kapandı bir daha açılmıyor. Şarj alıyor.

Sorun ne olabilir? Servise göndermeden çözmek mümkün mü?

peki ga
Şu anda batarya öldü demiyoruz, anakartta yük kalmış olabilir. Keza 6 ay yatmış batarya ölebilir de. Bu tamamen şans işi. Siz bilgisayarı çalıştırmayı başardıktan sonra bataryayı tekrar takıp şarj etmeyi deneyeceksiniz. Şu anda sistem kendini korumaya almış durumda gibi duruyor.
cihaz garanti dışı kalır mı peki net bir cevap bulamadim. Bir vida söktüm ve boya vardı üstünde mavi renk,

söktüm ve boya vardı üstünde mavi renk,
Evet garanti dışı bırakırlar. Bu arada pilin garantisi zaten 6 aydır. Pilin garantisi bitmiş. Garantiden de onarılan pek bir şey yok. Eğer eliniz yatkınsa devam edin, kendinize güvenmiyorsanız vidayı geri takıp servise bırakın.

Uzun süre kullanmayacağınız cihazlarınızda pil takılı olarak bırakmamalısınız. Eğer bırakacaksanız da %50 seviyeye getirip öyle bırakın.

Evet garanti dışı bırakırlar. Bu arada pilin garantisi zaten 6 aydır. Pilin garantisi bitmiş. Garantiden de onarılan pek bir şey yok. Eğer eliniz yatkınsa devam edin, kendinize güvenmiyorsanız vidayı geri takıp servise bırakın.

Uzun süre kullanmayacağınız cihazlarınızda pil takılı olarak bırakmamalısınız. Eğer bırakacaksanız da %50 seviyeye getirip öyle bırakın.
dediğiniz şekilde yaptım çalıştı, tekrar bataryayı taktım yine çalıştı ama 1 dk sonra kapandı. Batarya sorunludur diye çıkardım tekrar denedim ve bu sefer 10 saniye sürdü ve kapandi. Sorun nerede şimdi tam olarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı