6 GB RAM ile hangi Windows sürümü kullanılmalı?

Hocam o düzey bir işlemciye Windows 10 kurmak ile hata etmişsiniz. Windows 7 iyi gider ama isterseniz Windows 8'i falan deneyebilirsiniz belki kasmadan çalıştırır.
Ayrıca Windows 10 sistem gereksinimlerine bakarsan 32 bit için 1GB , 64 bit için 2GB ram yeterli gözüküyor. Adamda 6GB Ram var. Sence ramdan mi kasıyor ?

Ram Windows 10'a fazlasıyla yeter. Kasmanın başka sebebi olmalı. Sürücüleri yüklemediysen yükle yada güncelle.
Kesinlikle ama kesinlikle yetmiyor oyun oynarken. Kendim deneyimledim
@Kayzıy
Ram yetmez dedin. Şimdi de o işlemciye Windows 10 kurulmaz dediğin yorumu bana atıyorsun.
Karar ver ram mi yetmez işlemci mi ? Çünkü ram gayet yeter.

Windows 10'a yeter dedim zaten. Oyun oynarken kasıyor dememiş arkadaş. Genel olarak Windows kasmasından bahsediyor.

Ayrıca Windows 10 sistem gereksinimlerine bakarsan 32 bit için 1GB , 64 bit için 2GB ram yeterli gözüküyor. Adamda 6GB Ram var. Sence ramdan mi kasıyor ?
Sadece Lol Oynuyorum Ve lol oynamak için orta düzey bilgisyarada gerek yok fakat lol istemcisi aşırı kastıyor ve oyunuda kastırıyor ben mesela lol oynarken arkadan kasmadan müzikde dinlemek istiyorum

@Kayzıy
RAM yetmez dedin. Şimdi de o işlemciye Windows 10 kurulmaz dediğin yorumu bana atıyorsun.
Karar ver RAM mi yetmez işlemci mi? Çünkü RAM gayet yeter.

Oyun oynarken yetmez dedim normal kullanım için bir şey demedim. Çok detaylandırmadım veya yanlış anlattım kusura bakmayın.

Sadece LoL oynuyorum ve LoL oynamak için orta düzey bilgisyarada gerek yok fakat LoL istemcisi aşırı kastıyor ve oyunuda kastırıyor ben mesela LoL oynarken arkadan kasmadan müzikde dinlemek istiyorum.

İşlemciden dolayı kasma hocam. Arkada müzik dinleme olayı da zor maalesef bilgisayarınızla. İstemci kasma olayını da duymuştum. YouTube'da videolar var sorununuzu çözebilirsiniz.

Sadece Lol Oynuyorum arkadaşlar ve kasıyor arka planda müzik bile açamıyorum windows 7 veya 8 yapsam düzelirmi ?
Oyun oynarken yetmez dedim normal kullanım için bir şey demedim. Çok detaylandırmadım veya yanlış anlattım kusura bakmayın.

İşlemciden dolayı kasma hocam. Arkada müzik dinleme olayı da zor maalesef bilgisayarınızla. İstemci kasma olayını da duymuştum. YouTube'da videolar var sorununuzu çözebilirsiniz.

O zaman sürüm düşürsemde aynı şeyi yaşıyacağım sanırım?

Sadece Lol Oynuyorum arkadaşlar ve kasıyor arka planda müzik bile açamıyorum windows 7 veya 8 yapsam düzelirmi ?

O zaman sürüm düşürsemde aynı şeyi yaşıyacağım sanırım?
Hayır, ne kadar performans artırır bilemiyorum fakat performansınız artacaktır. Çünkü bilgisayarınız Windows 7'de daha az RAM ve işlemciyi yorduğu için 7'de daha fazla performans alırsınız.

Hayır, ne kadar performans artırır bilemiyorum fakat performansınız artacaktır. Çünkü bilgisayarınız Windows 7'de daha az RAM ve işlemciyi yorduğu için 7'de daha fazla performans alırsınız.

Kusura bakmazsan hangi sürümü indirmelyiim link atabilriimisn.
Windows 10 iyidir, ben 4 GB RAM ile kullanıyorum. WIN10SPYWare ile gereksiz hizmetleri kapayabilirsin.
WIN10SPYWare Aratıyorum birşey çıkmıyor.

Windows 10 iyidir, ben 4 GB RAM ile kullanıyorum. WIN10SPYWare ile gereksiz hizmetleri kapayabilirsin.
Hiç bir işe yaramıyor maalesef, 4 gb ramla kullanıyordum bende bilgisayar açılıp kendine geleceği sürede, Çay demleyip kek yaparsın o dereceydi maalesef en güzeli,Destekli olsun diyorsan 8.1 kullanmak umrunda değilse 7 ve xp, Şu anda en iyi işletim sistemi 8.1 dir bence.
Kusura bakmazsan hangi sürümü indirmelyiim link atabilriimisn.

WIN10SPYWare Aratıyorum birşey çıkmıyor.
7 ultimate öneririm.

Hiçbir işe yaramıyor maalesef, 4 GB RAM'la kullanıyordum bende bilgisayar açılıp kendine geleceği sürede, çay demleyip kek yaparsın o dereceydi maalesef en güzeli, destekli olsun diyorsan 8.1 kullanmak umurunda değilse 7 ve XP, şu anda en iyi işletim sistemi 8.1'dir bence.

2 GB RAM ile de denemişliğim var, boşta 800 MB'e kadar düşürmüştüm işe yarıyor. Şu an 4 GB RAM'li bilgisayardan yazıyorum, takılmanın sebebi SSD ve arka planda çalışan fazlalığıdır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı