Çözüldü 6 GB RAM kullanılabilir 2 GB gözüküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

BenanT

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistemimde 6 GB RAM takılı fakat kullanılabilir RAM miktarı 2 GB. internetten bulduğum bir çözümü denedim 4'e kadar çıktı fakat 10 15 dk sonra tekrar 2 GB'a kadar düştü kalıcı bir şekilde nasıl ayarlarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
RAM olayları biraz gariptir hocam. Aynı iki sistemdeki aynı bellekler bile bazen farklı sonuçlar elde etmememize vesile olabilmektedirler. 🤷‍♂️

Bu bağlamda herhangi bir sorun yaşamıyorsanız elbette ki kullanabilirsiniz.

Ancak zaten 2 GB görünüyorsa (Doğru anladıysam) demek ki 4 GB olan bellekte bir sorun var. (slot değişikliğinde de aynı sonuç varsa) Onu çıkarıp 2 GB'ı kullanmanızı tavsiye ederim.

Sadece 4 GB takınca sistem sorunsuz ise 4 GB kullanmanız daha sağlıklı ve nitelikli olacaktır sistemin çalışması açısından elbette. :)

Bir takım mavi ekranlar, kilitlenme vb. can sıkan durumlar söz konusu olabilir uzun vadede... 👀

Sanırım sıkıntı yanlış anlaşıldı Toplam RAM miktarı 6 olarak görülüyor fakat kullanılabilir RAM miktarı az Recep hocamın dediğini yaptım fakat 10 15 dakika sonra kullanılabilir RAM miktarı gene azaldı.

Kırmızı yuvarlak 2 RAM takılıyken 6 GB oluyor onda sıkıntı yok Mavi ok olan yer 2.08 gibi bir şeyde kalıyor 2. resimdeki gibi yaptığım zaman 4 5 oluyor fakat bir süre sonra gene 2-3 GB oluyor.
Görev Yöneticisi üzerinden SS atabilir misiniz? Bir de msconfig menüsü üzerinden kontrol edin. Sınırlama varsa tiki kaldırıp tekrar başlatıp deneyin.

Sistemimde 6 GB RAM takılı fakat kullanılabilir RAM miktarı 2 GB. İnternetten bulduğum bir çözümü denedim 4'e kadar çıktı fakat 10 15 dk sonra tekrar 2 GB'a kadar düştü kalıcı bir şekilde nasıl ayarlarım?

RAM'ler 2+4 şeklinde takılıysa 4 GB olan modül bozuk olabilir. 4 GB olanı çıkartıp ucunu yumuşak bir silgiyle silin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Görev Yöneticisi üzerinden SS atabilir misiniz? Bir de MSConfig menüsü üzerinden kontrol edin. Sınırlama varsa tiki kaldırıp tekrar başlatıp deneyin.

Bunu denedikten 10 15 dk sonra geri eski galine geldi.

Sistem 64 Bit mi?

Evet.

RAM'ler 2+4 şeklinde takılıysa 4 GB olan modül bozuk olabilir. 4 GB olanı çıkartıp ucunu yumuşak bir silgiyle silin.

4+2 şeklinde takılı ilk kanalda 4 takılı.

RAM'leri çıkartıp silgi ile silin sonra geri takın. Bende de öyle olmuştu dediğimi yapınca düzeldi.

RAM'ler 2+4 şeklin de takılıysa 4 GB olan modül bozuk olabilir. 4 GB olanı çıkartıp ucunu yumuşak bir silgiyle silin.

Matematik yok oldu hocam. 🥲🤏🏼

BIOS'a girip ayarları sıfırlayın,
Sistemi kapatın ve bellekleri sökün,
Akabinde tek tek bellekleri sırayla slotlara takıp deneyin. Slot'ta da sorun olmuş olabilir.

Ayrıca RAM'ler aynı marka model/kit mi?

Önce tek tek bir deneyin bakalım iki RAM de sorunsuz çalışıyor mu görelim.

Denediğin nedir? Oraya bir limit koymadın değil mi?

Tek tek denediğimde bir sıkıntı yok fakat 6 GB RAM varken sıkıntı yoktu şu an pır pır ediyor.

Matematik yok oldu hocam. 🥲🤏🏼

BIOS'a girip ayarları sıfırlayın,
Sistemi kapatın ve bellekleri sökün,
Akabinde tek tek bellekleri sırayla slotlara takıp deneyin. Slot'ta da sorun olmuş olabilir.

Ayrıca RAM'ler aynı marka model/kit mi?

Aynı marka aynı frekans.

Önce tek tek bir deneyin bakalım iki RAM de sorunsuz çalışıyor mu görelim.

Denediğin nedir? Oraya bir limit koymadın değil mi?

Limit koymadım tiki kaldırdım.

Dosya Ekleri

• resim_2022-06-29_180644352.png
    resim_2022-06-29_180644352.png
    1,4 KB · Görüntüleme: 100
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı