6 gün çalıştıktan sonra istifa edilirse para alınır mı?

juggernaut31

Centipat
Daha fazla  
Bir alışveriş merkezinde zincir bir dönercisinde 6 gündür çalışıyorum, iş yorucu olduğundan ve üniversiteye hazırlanmam gerektiğinden istifa etmem gerekecek. İstifa edersem herhangi bir zorlukla karşılaşmadan çalıştığım günlerin ücretini alabilir miyim?

Bir alışveriş merkezinde zincir bir dönercisinde 6 gündür çalışıyorum, iş yorucu olduğundan ve üniversiteye hazırlanmam gerektiğinden istifa etmem gerekecek. İstifa edersem herhangi bir zorlukla karşılaşmadan çalıştığım günlerin ücretini alabilir miyim?
Hayır. Vermeleri lazim evet ama vermezler.

Deneme sürecinde değilsen adamın sana ihbar süresi tazminat davası açma hakkı var. Ve evet ücretini alabilirsin eğer kurumsal bir yerse ki AVM'de dükkanı varsa kurumsal bir yer olduğunu düşünüyorum.

Çalıştığın günlerin parasından sana çalışman için tedarik ettikleri t-shirt, pantolon, ayakkabı, hastane ücretini karşıladılarsa vs. parasını düşüp kalanı öderler diye düşünüyorum.

Madem üniversiteye hazırlanıyorsun ne diye işe girdin diye sorarlar adama. Paranı alırsın da, çok görünme oraya.
Mesai saatlerini ve mesaim bittikten sonra çalışmaya devam edeceğimi söylemediler, yoksa hiç başvurmazdım. Yemekleri hiç güzel değil zaten oraya bidaha görünmem tabii.

Sigorta girişi için harcadıkları masrafı, çalışman için tedarik ettikleri şeyleri düşünürsek. Vermeseler haklı gibiler.

Deneme sürecinde değilsen adamın sana ihbar süresi tazminat davası açma hakkı var. Ve evet ücretini alabilirsin eğer kurumsal bir yerse ki AVM'de dükkanı varsa kurumsal bir yer olduğunu düşünüyorum.
İhbar süresi ve tazminat davası derken? Müdür niye çıktın diye dava mı açabilir?

Sigorta girişi için harcadıkları masrafı, çalışman için tedarik ettikleri şeyleri düşünürsek. Vermeseler haklı gibiler.
Sigortayı bilmiyorum ama çalışmam için bir şey tedarik edilmedi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı