6 kilometre yol bisikletle gidilir mi?

Ulaşıma son olarak %50'nin üzerinde zam yapıldı. Tam da hesap yapıp aylık maliyeti tespit etmişken bu zam hesapların yeniden yapılmasını sağladı. Yakın zamanda bir zam daha uygulanmıştı. Yani son 2 zamla birlikte ulaşıma yaklaşık %90 zam gelmiş durumda.

Ben bu durumdan ötürü bisiklet kullanma kararı aldım. Mesafe 6 kilometre. Geliş gidiş 12 kilometre ediyor. Bisikletler hakkında bilgisi olanlara sormak istiyorum.

1. 6 kilometre rahatlıkla gidilir mi? Genellikle sahilde yani düz yolda süreceğim.
2. Elektrikli bisiklet mi daha mantıklı olur yoksa normal alsam yeterli olur mu?
3. Bisikleti nasıl korumalıyım? Güvenlik önlemleri olarak ne yapmalıyım?
Duz bisiklet ile cok rahat 6 kilometre gidersin.
 
Ben binadan çıkıp yokuş aşağı sahile ineceğim. Sonra sahilin sağ tarafına yani deniz tarafına geçiş yapacağım. Bunun için yaya geçidini mi kullanmalıyım?
 
Ben binadan çıkıp yokuş aşağı sahile ineceğim. Sonra sahilin sağ tarafına yani deniz tarafına geçiş yapacağım. Bunun için yaya geçidini mi kullanmalıyım?
Bisiklet ile yola çıktığınızda bisiklet yolunu kullanmalısınız. Karşıdan karşıya geçerken de ışıklara göre yaya geçidinden geçmeniz gerek.
 
1. Çok rahat ve keyifle gidilir
2. Yol düz de olsa, eğimli de olsa normal bisiklet derim ben.
3. Çalınmak istediği zaman her bisiklet bir şekilde çalınıyor. Burada iki önemli kısım var; birincisi çalma niyetinde olan kişinin işini zorlaştırmak. İkincisi de olabildiğince göz önünde tutmak.

Hırsızın işi de iki basit yöntemle zorlaştırılır. Birincisi, zinciri yerden yüksekte tutun. Zemine salmayın. Zincirleri kesmek için gücü yerden alıyorlar genelde. Zincir zemine ulaşmadığı sürece saf kas gücüyle kesmek zorunda kalır ve çilesi çok artar. İkincisi, (mümkünse) hem sizin görebileceğiniz ve hem de insanların fazla olduğu bölgelerde bırakın. Bu bile bazen yeterli olmayabiliyor.
 
Bisiklet yolu daha yeni yapıldı. Bisiklet yolu olmayan noktalarda kaldırımı mı kullanmalıyız?
Yani aslına bakarsan yoldan giden bisikletliler de var hani bu profesyonel olanlar. Ama bence kaldırımdan gitsen daha güvenli senin için. Yayalara dikkat ettiğin sürece bir problem olacağını sanmıyorum.
 
Eğer yol düz ise çok rahat gidersiniz.

Bisiklet yolu yoksa ister amatör ol ister profesyonel ol kaldırımdan gitmen yasak. Yolun kenarından gitmek zorundasın. Ama sen tehlikeli durumlarda kaçamak yapabilirsin. Bisiklet ve motor tecrüben yoksa bu işe kalkışma bile. Zafer Akçay izle boş vakitlerinde. Sana çok faydası olur.
 

Geri
Yukarı