6 ms İPS Panel vs 1 ms TN Panel?

YSNHNCR

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem topluyorum bitmek üzere, genel amacım oyun. Ekran artım RX 580 4GB sıfır aldım.
Monitör konusunda birçok konu okumama rağmen kafam hala karışık.

Genelde çok FPS tarzı oyun oynamam. ETS2, GTA V gibi oyunlar ağırlıklı olur diye düşünüyorum. FPS oyunlarına ağırlık vermeyeceğim, bunun için renkler benim için önemli. İPS panel almak daha doğru olur kanısına vardım benim için. Size de sormak istedim, aklımdaki monitörler şöyle,

İPS 27'' 6ms, FreeSync:

Dell SE2717H 27 '' 6ms 75Hz FreeSync (HDMI+ VGA) IPS Oyuncu Fiyatı

FULL HD 27'' ve 6ms monitörde piksel sayılma, ya da oyunlarda çok eksisi olur mu?

TN PANEL 75 Hz

AOC G2590VXQ
AOC G2590VXQ 24.5" 75Hz 1ms (Analog+HDMI+Display) FreeSync Fiyatı

ASUS VG245H
Asus VG245H 24" 1ms (Analog+2xHDMI) FreeSYNC Full HD Oyuncu Fiyatı

TN panel tarafında 144hz'i gereksiz buluyorum, ekran kartımdan dolayı o değerlere çok ulaşamam zaten.

Bu monitörler arasında kararsızım. Genel olarak toplarsak konuyu, Renkler ve boyut önemli benim için, ancak FPS oyunlarında da leş bir görüntü elde etmek istemem, sonuçta bir kere alıyoruz.
Sizce hangisini almalıyım, yada önerebileceğiniz monitör varsa ? Bütçem 1.000-1.500 arasında bu arada. Saygılar...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana göre bir fps oyuncusu olarak 1ms seçiminde bulunmalısın dostum ne kadar az olursa o kadar iyi performans alıcağını düşünüyorum sonuçta 6 ms bir ekranda çok sıkıntı yaşarsın fps oyunları oynuyorsan ama bir fotoğrafçı olsan sana 14 ms ye kadar önerebilirdim yani kısacası 1ms

IPS panel alın.
Bana göre bir fps oyuncusu olarak 1ms seçiminde bulunmalısın dostum ne kadar az olursa o kadar iyi performans alıcağını düşünüyorum sonuçta 6 ms bir ekranda çok sıkıntı yaşarsın fps oyunları oynuyorsan ama bir fotoğrafçı olsan sana 14 ms ye kadar önerebilirdim yani kısacası 1ms
IPS panelde renkler daha canlı. 5 ms fark var ve çok bir şey kaybettirmez.

@Ederleyzi dediği gibi İps ekran daha çok render yapan, film izleyen kişilerin kullandığı monitörler. 6ms kötü olmasa da oyunlarda 1ms tercih edilir. Bu sebeple karar sana kalmış tamamen. Eğer dediğin oyunları oynayacaksan ips monitör alabilirsin ama bana kalırsa o rx580’in hakkını ver 1 ms tn panel al.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı