6 Pin to 8 pin dönüştürücü kullanmak mantıklı mı?

Makaleler
4
5600XT alacağım fakat PSU'da 6 pin güç girişi var. PSU'yu kasa ile birlikte değiştiririm ama şimdi değiştiremem linkteki ürün yardımcı olur mu? Forumda okuduğum kadarıyla böyle kullanıp yaşamayanlar var fakat bir arkadaş kablom yandı yazmış sebebine de şunu yazmış anlamadım ne demek istediğini.
Link: PCI-e POWER KABLOSU 6 pin to 8 pin KONNEKTÖR DÖNÜŞTÜRÜCÜ KABLO Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
Diğer ürün : 6 pin to 8 pin Ekran Kartı Mining Kart Bakır Power Güç Kablosu Fiyatları ve Özellikleri
Kablosu yanan arkadaşın yorumu: "6 pinden 75 Watt geçiyor 8 pin ise 150Watt. Araştırdığımda böyle diyordu. Ben tek girişli almışım. Yani tek 6 pini 8 pine dönüştürmüşüm meğersem 2 tane 6 pin girişli alıp 8 pine dönüştürmem gerekiyormuş. "
Arkadaşın dediği 2x6 pinden 8 pine çeviren kablo. Fakat şöyle bir sorun var. Benim PSU'da sadece 1 adet 6 pin var bu diğer 6 pini nereye takacağım ?
Ürün : Alfais 4302 Pci e 8 Pin (6+2) 2X Pci-e Ekran Kartı Power Fiyatı

Son düzenleme:
Önceki psu da dönüştürücü kullandım ondada 6pin mevcuttu 1070 ekran kartım vardı problem yaşamadım ama sağlıklı olması açısından psu değiştirdim rahatladım uzun vadede ne gibi problem çıkartacağı bilinmez bana kalırsa garanti olsun isterseniz yüksek wattlı kaliteli bir psu edinin kafanız rahat kalsın

Screenshot_20200530-221016.png

Hocam kullanabilirsiniz. İlk kablo daha kaliteli gibi duruyor. Kalitesiz kablo yanabilir. Bazı ekran kartlarının içinden dönüştürücü çıkıyor. Sizde yoksa ilk kabloyu alabilirsiniz. 8 pin beslemede fazla olarak zaten 2 adet GND pin var.

Hocam kullanabilirsiniz. İlk kablo daha kaliteli gibi duruyor. Kalitesiz kablo yanabilir. Bazı ekran kartlarının içinden dönüştürücü çıkıyor. Sizde yoksa ilk kabloyu alabilirsiniz. 8 pin beslemede fazla olarak zaten 2 adet GND pin var.
Teşekkürler hocam fakat okuduğum kadarıyla bir forumda 6 pin 65 watt veriyor direkt 1x6 pin to 8 pin alırsan 65 wattı 150 watt vermeye çalışır kablo yanar diyorlar. Yani 2x6 pin to 8 pin kullanın falan diyorlar ne düşünüyorsunuz bu konuda ? Tek 6 pinden 8 pine çevirici iş görmez mi ?

Bende kısa bir süre dönüştürücü ile kullandım. Pek güvenemediğim için PSU değiştirmiştim. Benim kullandığım kablo 2 Molex'i 8 pine çeviriyordu. 6 pini 8 pine çeviren kablodan yeterli güç alınamaz diye okumuştum. O yüzden bahsettiğim tarz dönüştürücü alıp belli bir süre kullandım. Bir de bahsettiğiniz yanma sorunu, anakart 8 pin girişi yapmaya yarayan kabloları ekran kartına takan kişilerin başına geliyor yorumları okuduğum kadarıyla. Alırken ürün açıklamasında ekran kartı ibaresi yazmasına dikkat edin.

Sana EVGA ekran kartlarından çıkan 6+6 girişli 8 pin çıkışlı dönüştürücü yollayayım. Kabloları bakır, oldukça kaliteli üründür. Gönül rahatlığı ile kullanabilirsin.
Sağolun hocam fakat işte anlamadığım konu şu. 6 pinim birini psudan gelen güç girişine bağlıycam diğer 6 pin nereye takılacak?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı