6 Pin'den 8+8 Pin'e Çeviren Ekran Kartı Güç Kablosu

mrBang

Hectopat
Arkadaşlar kafayı sıyırmak üzereyim. Arıyorum bulamıyorum. Ben PSU kablolarını PC'yi taşırken unuttum sonra yok oldular. O kadar araştırdım ettim satın almak için Türkiye'de yok.

PSU'da 4 adet 6 pin güç dişi girişi var. Buraya erkek olan 6 pinli kablolar giriyor diğer tarafı ise ekran kartına ve depolama aygıtlarına bağlanarak güç veriyor.

Ekran kartım GTX 970. 2 adet 8 pinli girişi var. Şimdi bana bi tarafı 6 pin diğer tarafı 2x8 pinli güç kablosu lazım. İki ucu da aynı tip resimdeki gibi. Sadece PSU'ya giren kısım 6 pin.

Ceny-fabryczne-PCI-Express-do-Pci-6pin-8-6-2-pin-i-P-yta-6pin-PCI.jpg_640x640.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimde 6 pini 8 pin yapan aparat var. İstanbulda isen elden teslim alabilirsin. MSI GTX 760'ın kutusundan çıkmıştı.

Bunları kullanmanı önermiyorum. Güç kaynağını değiştirmeni öneririm.

Neden önermiyorsunuz?

O şekilde tek 6 pin pci-e çıkışından 2 tane 8 pin pci-e güç çıkışı almak açıkçası bana sağlıklı gelmiyor.

Şöyle bir dönüştürücü var.
6 Pin To 2 X 8 Pin Pci-e Ekran Kartı Power Çevirici Bakır Kablo - n11.com

Eğer güç kaynağında 4 adet 6 pin pci-e çıkışı var ise 2 adet ayrı ayrı bundan kullanmak daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
Oem PCIE PCI-E Ekran Kartı 6-Pin Erkek 8-Pin Dişi Power Fiyatı

Ya da 2 ayrı sata/molex güç çıkış kanalını kullanarak da olabilir.
Platoon Vga Power Kablo 2X Sata To 8 Pin (6+2 ) Pcı-Ex Fiyatı
8 Pin Ekran Karti Power Güç çevirici Vga Kablosu - 8 Pin To Molex - GittiGidiyor

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Bir nevi çözüm buldum kablolar elime geçince deneyeceğim. Eğer çözüm bulamazsam size tekrar danışıp önerilerinizi alacağım.
Ne hikmettir unuttuğum işimi görmeyen onca power kabloları çöpe gitmiş en değerlisi kalmış tutunmuş hayata. 7 ay yurt dışında sen naptın tek başına be kablocuğum. Neyse..

Ben de bir tane bunun yanına Sata power kablosu aldım. HDD ve SSD için yeterli olacaktır. PSU'nun kendisinde 24.Pin ve 8.Pin anakart güç kabloları dahili şekilde mevcut. Onları unutmam için yerinden söküp koparmam gerekirdi zaten ona şükrediyorum. İlgi için teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG_20181201_191810.jpg
    IMG_20181201_191810.jpg
    75,3 KB · Görüntüleme: 223
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı