Ölen ile ölünmüyor maalesef hayat devam ediyor. Önlem alınmazsa halimiz çok kötü. Kimsenin kimseye yardım edebileceğini sanmıyorum.

Hakikaten vergilere ne oldu? Yer yarıldı içine mi girdi yoksa o kadar parayı savurdular mı yoksa onlarla son model Mercese veya Audi mi aldılar orasını bilemiyorum.

Hocam birileri güzelce yedi o vergiyi. Üstelik daha da vatandaşı mağdur etmeye çalışıyorlar 4 kat planıyla. Baştakilerin hiçbir şey anladığı bile yok. Binalar kattan dolayı yıkılmadı yıkılan çoğu bina 8 katın altındaydı zaten. 10 katlı 6 bloklu bir sitede evimiz vardı şimdi bu site yeniden yapılacak 180 daireye ihtiyaç var. Her bina 4 katlı olursa millet nasıl sığsın buraya? Hesaplarımıza göre 60 daire evsiz kalıyor zaten eğer böyle olursa. Bir ekleme daha yapmak istiyorum: Yıkılan sitemizde sadece D ve E blok bankalar yüzünden yıkıldı. Yıkılmanın etkisiyle yanlış mimariden yüzünden (Kolonun yanından kazan borusu geçirildi.) F blok ağır hasar aldı ve kolon kırıldı. Geri kalan A, B ve C bloğu da sağlam olduğu halde yıktılar. Vatandaş nedir? Nasıl mağdur edilir?

Son düzenleme:
Öğle vaktindeki depremi asla unutmayacağım. Hayatımda tek ve ilk kez ölüm korkusunu hissettim.

Hocam Japonya'da onlarca katlı binalar yıkılmıyor mesela zira bina kaliteli. Türk müteahhitlerse deniz kumuyla ev yapıyorlar. Her türlü malzemeden çalıyorlar. Ondan sonra torpille veyahut rüşvetle ''depreme dayanıklı (!)'' diye yutturuyorlar.

Hocam dedem müteahhit (ilkokul mezunu.) ve malzemeden çalar ama hiçbir evi yıkılmadı. Siz düşünün yıkılan evleri yapan müteahhitler ne kadar malzeme çaldı? Ömür boyu hapis yatmalılar bence. Ve herkes müteahhit olmamalı diploma şart olmalı.

Hocam diploma şartının çok önemli olduğunu düşünmüyorum zira elini kolunu sallayan diploma alıyor. Bu soruna yönelik en iyi çözümün iyi bir eğitim sistemi olduğunu düşünmekteyim. Ancak sistem sadece sınavdan ibaret. Eğitim sisteminin amacı insanı hayata hazırlamaktır ancak bizde sadece ileriki sınavlara hazırlıyor. Böyle devam ettiği sürece böyle müteahhitler de olacaktır.

Daha bunun yanında ortada kalan kiracılarda var. Bende Maraş'ta yaşıyorum yanlış biliyorsam düzelt kardeşim. Kira yardımı yapılacak dendi. Kira fiyatları aldı başını gitti. Adamın işi yok kira yardımının üzerine kendisi tamamlayacakta daha kira ödeyecek. Çürük çarık evlere bir sürü kira istiyorlar. Benim bir tanıdığım kirada oturuyordu. Eve hasarsız raporu vermişler. Hiçbir şekilde para almadı. Ev sahibinin evi hasarlıymış, evden çıkarttı. Adam taşınacaktı taşınma yardımına başvurdu avucunu yaladı onu da vermediler. Sırf oturduğu ev hasarsız diye hiçbir yardımı vermediler. Ev sahibi de sağlam evine taşındı kira yardımları taşınma paraları hepsini almıştır kesin. Bölge de birçok ev sahibi kendi evine taşındı eminim çatır çatır bir de üstüne kira yardımlarını alıyor her ay. Ama birçok kiracı da hasarsız raporu verilen evlerinden çıkartıldı onlara yardım yapılmadı. Birkaç ay önce yine Instagram'da bir sayfa da gördüm. Kadının birisi yine evi hasarsız olduğu için para yardımı yapılmamış. Ev sahibi kadını evinden çıkartmış. 1 Haftadır arabada yatıyoruz. Kiraları ödeyecek durumumuzda yok diyordu yardım istiyormuş. Onca esnafın dükkanı gitti. Adamın ekmek teknesi gitmiş nasıl geçinecek diye düşündükleri yok ben 1 lira destek alanı duymadım daha. Dediğin gibi vergileri yediler. Kalan parayla da 3-5 yardım yaptılar Allah Razı olsun onu da yapmayabilirlerdi. Ama kimin ihtiyacı var kimin yok. Araştırmadan ezbere iş yapıyorlar. Parası olanın cebine bir de onlar destek çıkıyor. Parası olmayan da faturaları nasıl öderim, kirayı nasıl öderim diye düşünüyor şu anda.

Kira yardımını ev sahibi asla alamıyor. Kiracıda oturduğu ev ağır hasarlı değilse kira yardımı alamıyor. Maalesef kanunlar böyle. İstisnalar hiç düşünülmemiş yöneticilerimiz anaokulu zekasına sahip.

6 Şubat Depreminde Diyarbakır'daydım. 2. depremden sonra adeta göz gözü görmedi. Herkes sokaklarda, trafik kilit, toz, duman vs. Enkazlara ulaştık arkadaşlarla. Kim ne derse desin, alet edevat veya bir profesyonel olmadan bir canı kurtarmak imkansız. Biz bir çocuğu ve annesini kurtarmak için 25 saat enkaz başında moloz kaldırdık. Diyeceğim o ki Marmara Depremi adeta bir felaket olacak. Çarpık kentleşme olduğu için de enkazlara ulaşılamayacak. Şimdiden geçmiş olsun diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…