6 ve 8 yasindaki cocuklara PS4 almak icin erken mi?

Makaleler
23
Bu aralar Youtube'da Minecraft videolarina sardilar cocuklarim ve ikisi bugün benden tüm sirinlikleriyle PS4 istedi ve almayi düsünüyorum ama bazi sorularim var cevaplarsaniz sevinirim.
  • Cocuklarin yaslarina göre almak icin biraz erken mi acaba?
  • Alirsam PS4 mü PS4 Plus mu almaliyim?
  • Oyunlarin fiyatlari nasil? (Oyunlari kendileri alacak cünkü.)
  • Cocuk oyunlari yeteri kadar var mi? (Kendi sayfasinda cocuk oyunlari filtresi göremedim)
  • 500 GB mi yoksa 1 TB mi almaliyim?
  • Ortalama bir oyun ne kadar yer kapliyor?
Cevaplariniz icin simdiden tesekkürler.

Sevgiler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Biz bu yaşlarda kolasına maç oynardık, devir değişti farkındayım. Ama yine de bu yaş için PS4 gibi bir oyun makinesi çok tehlikeli. Amma-velakin illa alınacaksa kesinlikle çok sık takip etmelisiniz (oyun süresi, oyun içeriği vs.).
Alirsam PS4 mü PS4 Plus mu almaliyim?
PS4 Plus diye bir model yok :) PS Plus, online ve bazı ayrıcalıklar için alınan bir içerik. Plus üyelik yani. PS4 kasaları, normal, Slim ve Pro olmak üzere 3'e ayrılır.
Oyunlarin fiyatlari nasil? (Oyunlari kendileri alacak cünkü.)
Orada nasıl bilmem ama burada fiyatlar cep yakıyor. Almanya yine buraya göre daha varsayılabilecek değerlerdedir sanırım.
Cocuk oyunlari yeteri kadar var mi? (Kendi sayfasinda cocuk oyunlari filtresi göremedim)
Yeterince olduğunu düşünüyorum. Birkaç tane örnek de verebilirim.
500 GB mi yoksa 1 TB mi almaliyim?
Oyunları CD alacaksanız 500 GB fazlasıyla yeter (çünkü oyunlar CD'de olacak hafızaya sadece save dosyası ve online için birkaç ek getirir). Ancak mağazadan oyunları temin edecekseniz -yani sanal şeklinde- 1 TB öneririm. 500 GB elinde sonunda dolar.
Ortalama bir oyun ne kadar yer kapliyor?
5 GB da var 100 GB da. Ama sizin kullanımınız için sanırım ortalama 5-10 GB.

Tesekkürler @Mr.Acar doyurucu oldu cevaplar.
Kullanilmis bir tane buldum surada PS4 yaninda iki adet Controller ve VR gözlügü, oyunlar falan ile 500 € ayrica pazarlik payi var. Bu fiyata alinir mi acaba?
Yeni PS4'ler 250 € civarlarinda basliyor yaninda VR gözlügü ve oyunlar falan olmayan haliyle.

2018-06-04_161758.jpg

Bence bunu bir cocuk psikolojisi uzmanina sormak gerekiyor. Tercihen genc bir uzmana sorulmali. Cunku cocuklar elektronik ekipmanlarla cok erken yasta hasir nesir olmaya basliyorlar artik gunumuzde ve bunun ne gibi sorunlara yol acabilecegine, o yastaki cocuklar icin bunun uygun olup olmayacagini en iyi onlar bilirler. Benim kendi kisisel fikrim cok sorun olmayacagi, hatta beraber ilerlemeli oyunlar oynayarak aralarini duzeltebilirler bile ( Bozulabilir de, bilemedim ) O yaslarda benim bilgisayarim vardi, surekli oyun oynardim. Ama belki de yaniliyorumdur, en iyisi uzmanina sormak ya da bununla ilgili kitaplari karistirmak.

Bende o yaşlarda bilgisayar kullanmaya başlamıştım, aslında önce bozmaya sonra öğrenmeye. bir yandan iyi bir deneyim olur ama sürekli takip etmelisiniz .Benim görüşümü sorarsanız 2.el PS3 almanızı tavsiye edebilirim. içinde oyun kurulu hazır sistem bulabilirsiniz oynamak istemediklerini silebilirsiniz veya bu tür işlerden anlıyorsanız kendiniz PS3'e oyun atabilirsiniz .

Son bir şey daha eklemek istiyorum. Ben küçükken Wii almak istiyordum. Babam almıştı. En zevk aldığım severek oynadığım zamanlar ise ailemle, babamla Wii'deki spor ve grup oyunlarıydı.
Yani beraber oynarsanız daha güzel olur.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı