İnceleme 6 yıllık iPhone 8 Plus 256 GB deneyimi

Elinize sağlık hocam güzel inceleme. Şu an zorunlu olarak 8 kullanıyorum ve 1 ayda olsa 12'den buna düşünce aradaki yavaşlığı anlayabiliyorum. Zamanında (yeni çıktığında vesaire) yine bataryası o kadar iyi değildi ama gerçekten çok hızlıydı. Şimdi Instagram'da seslerin gecikmeli gelmesi, cihazın aşırı ısınması, arada bir kafayı yemesi donması vesaire gibi sorunları var. IOS 16'dan sonra kullanılmaz halde bana göre. Telefon lazım olmasa öbürü gelene kadar kullanmamda işte. Zorunluluktan..

Boyut harici X'den daha mantıklı.

X ilk OLED'li iPhone, sorun çıkartma ve ve tamir maliyeti yüksek.

Kesinlikle öyle. O zamanlar hiç o açıdan düşünmemiştim zaten yeni telefon oldukları için sorunları bilinmiyordu ama iPhone 5'ten geçmek için en mantıklısı bu olmuş.

A34 ile iPhone 8 Plus kameralarını kıyasladım ve kesinlikle iPhone 8 Plus daha iyi. A54'te bile kamera uygulaması takılıyor ve kalite farkı var. Bence kamera açısından sorununuz olmayacaksa XR gibi iyi kameralı bir telefonu yedekte kullanabilirsiniz fakat diğer şeyler için işinizi A34 görür diye düşünüyorum. Yeni konu açarsınız.

8 Plus'un iOS sürümü de yine de kafadan 2 yılı rahat çıkarır.

Yanıktan dolayı mı döndünüz? Yavaşlık belli tabii biraz daha fakat bende o kafa yeme sorunları olmadığı için rahat sayılırım, tek derdim batarya. O sorun olmasa zaten telefon değişmeme gerek kalmazdı. Ne zaman değişirim bilmem, bence hala taş gibi.

Evet hocam ondan döndüm. 2 haftaya falan teslim alırım geri. Ama cihaz gerçekten yani o 2 haftayı bile geçiremeyecek gibi. Sarjdayken falan elim yanacak kadar ısınıyor bazen. Bataryayı hadi boş verdim arkadaş oyun oynamıyorum bir şey yapmıyorum Instagram'da bir 10-20 dk dolaş parlaklık kısıyor, donmaya başlıyor uygulama. Öbürü gelsin bunu yüksek ihtimal yok ederim.

Ahaha ben kullanırım onu açıkçası. Bende hiç parlaklık kısma durumu olmadı, hiç yaşamadım bugüne kadar. Instagram zaten telefonu yoran ve ısıtan bir uygulama o konuda 8'in bir suçu yok.

Ahaha ben kullanırım onu açıkçası. Bende hiç parlaklık kısma durumu olmadı, hiç yaşamadım bugüne kadar. Instagram zaten telefonu yoran ve ısıtan bir uygulama o konuda 8'in bir suçu yok.

Böyle dediğime bakmayın hocam 4 senem geçmiş o olmasa şu an telefonsuzdum zaten Ama eskiden hiçbir sorunu olmayan cihaz son sürümde o kadar zorlanıyor ki. İşlemci artık ben yoruldum diyor. Normalde olsa şu an çoktan değişmesi lazım telefonların. Ama ateş pahası olunca insan elindekine kıyamıyor. Ben de idare ediyorum. Yavaşladı falan ama hakkını asla yiyemem. Sanırım 16.7.5 sürümünden kaynaklı. Hem 16 ağır geliyor hem de Instagram zorluyor A11 ne yapsın gariban.

Sürümden kaynaklı olduğuna eminim. İşin komik yani iOS 15 ile iPhone 8 Plus akıcı çalışıyorken daha iyi işlemciye sahip iPad 8 iOS 16 ve 17'de buglarla kat kat yavaş çalışıyor. Bu sürümler bitiriyor cihazları biraz.

Geride kalınca da güvenlik sorunu cart curt diyorlar yapın öneririz falan diyorlar. Yani geride kalsan dert, kalmasan dert. İki ucu bir şeyli değnek Ama iOS 15'te bırakmanız takdire şayan gerçekten en mantıklı seçenek. Hala kullanacaksanız kesinlikle destek kesene kadar kalmanızı tavsiye ederim. Benim gibi derdiniz olmaz en azından.

Tam olarak öyle yapmayı düşünüyorum. Yani iOS 15'te sonuna kadar kalırım muhtemelen. Güvenlik sorunu yaşayacak biri değilim zaten belli uygulamalarda takılıyorum ve internette bir şeyler aramıyorum bile.

Tam olarak öyle yapmayı düşünüyorum. Yani iOS 15'te sonuna kadar kalırım muhtemelen. Güvenlik sorunu yaşayacak biri değilim zaten belli uygulamalarda takılıyorum ve internette bir şeyler aramıyorum bile.

Apple destek de en yeni sürümün en iyisi olacağını savunuyor. Hangisine inanacağımızı şaşırdık.

8 Plus 128 GB gümüş rengini on beş aydır kullanmaktayım. Hiç güncellemedim, 15.6.1 şu an. Pil sağlığı 77% ve ikinci el olarak satın almıştım. Aldığımda pil sağlığı 79%'du. On beş ay içerisinde 2 birimlik bir kayıp var yani.

Oyun oynarsam ısınmalar başlıyor ve şarjı çabuk bitiriyor. Video çekerken de aynı şekilde. En fazla dört buçuk saat ekran süresi alabiliyorum. Kullanıma bağlı olarak daha da düşebiliyor. Instagram ve YouTube arada takılabiliyor fakat çok kısa sürüyor bu. Kapatıp açtığınızda sorun düzeliyor ve dakikalarınızı da harcamıyosunuz, saniyelik iş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…