60.000 TL notebook önerisi

Bütçe
60-63K

tayfun eker

Hectopat
Katılım
25 Temmuz 2018
Mesajlar
27
SSD veya HDD modeli
Gen 4 m2 SSD
Merhaba. Buraya ilk mesajımı 2018 yılında hala sevdiğim ve popülerliğini kaybetmeyeceğini düşündüğüm bir oyun hakkında yardım almak için yazmıştım. 7 sene sonra tekrardan, o gün ki mesajı yazdığım bilgisayardan sizlere ulaşıyorum. 2012 yılında başladı benim emektarla olan maceram. Bana sanal alemi anlatan, gösteren ve öğreten o oldu. Birçok anı biriktirdim onunla iyisiyle kötüsüyle beni 12 yaşına kadar idare etti. Yaşıtlarını geri dönüşüme gönderdi :D takdir ve tahmin edebileceğiniz üzere artık emekliye ayırma zamanı geldi ve geçti bile.
Artık üniversite çağına geldim. Eğitim hayatımı uzun süre idame edebilecek güçlü bir laptop arayışındayım.
Cebimi zorlamayan ve güçlü bir laptop ararken ki kriterlerim:

Fiyat bandı: 60k (1-2K üstü de olabilir)
Ekran kartı: 4070 veya 4060
RAM; 16 veya 32.
Depolama: 1TB (daha altı tercihim değil.)
Ekran; 16 inç 165Hz 400-500 nit - renk doğruluk değeri yüksek 1600p ekran.
İstediğim sistemin çok ısınmasını istemiyorum bu nedenle soğutması iyi bir laptop bakıyorum.

Şans işidir, kronik sorunlar hep beni bulur bu yüzden size danışmak istedim. Birkaç markanın laptoplarının sorunları hakkında edindiğim bilgiler şu şekildedir;

HP Omen 16-17: Kronik sorunu bir süre sonra oyunlara girdiğinizde ekran ve klavyedeki ışıkları kapanıyor ve düzelmesi için resetlemeniz gerekiyormuş.
HP Victus: Soğutması iyi olmasına karşın ekran parlaklığı ve renk doğruluk değerleri aynı segmentteki başla laptoplara karşı düşük.
MSI katana17: Ekranın inç değeri yüksek olduğu için oyunlarda iyi performans veremediğini söyleyen birçok kullanıcı gördüm.
Lenovo Legion - LOQ: Halihazırda kullandığım bir markadır. Kasa kalitesinden ödün vermeyerek donanımı düşük tutuyorlar.
Dell G16: Fiyatına nazaran ekran parlaklık ve renk doğruluk değeri berbat olduğu yorumları yapılmış.

Bunlar genel olarak başta almayı düşündüğüm fakat sorunlarını dillendiren birçok insanla karşılaşınca vazgeçtiğim markalar (Lenovo hariç)
Tüm bu markalar bir kenara almayı düşündüğüm 2 laptop markası:
ASUS ROG STRIX G16
Acer Predator - Predator Helios 16.

Bu iki marka arasında kaldım. Ve gerçekten karar veremedim. 12 yıllık bir bilgisayardan sonra hangisini kullanırsan kullan zaten memnun kalırsın ama önemli olan yaşaması can sıkan problemleri olabildiğince az yaşatmasıdır. Acer Predator Helios16 i9 13900HX işlemcisiyle zaten soba gibi bir işlemci bunu okuduğum yorumlardan ve sponsorlu olmasına rağmen tarafsız yorum yapabilen nadir kanallardan öğrendim. Eğer render işi ile uğraşmayacaksanız, oyunla vakit geçirecekseniz i9 almanızın bir mantığı yok dediler ve demeleriyle birlikte Predator Helios 16'yı listemden çıkardım.

Trendyol Acer Predator isminde 52K ya laptop satıyor; i7-13700hx 32 GB RAM - 1TB SSD - RTX4070 8 GB -16inç 165Hz.

İnternette bu makineye ait bir video bulamadım. Bu bilgisayarı kullanan var mıdır? Ekran parlaklık değeri ve renk doğruluk değerleri nasıldır. Soğutma sistemi, fanların sesli çalışma durumu nedir? Kasa kalitesi nasıldır?

Bir de ASUS ROG STRIX G16 var i7-13650hx 16RAM - 1TB SSD - 4070RTX 8 GB 165Hz

Şimdi burada insanları tongaya düşüren bir durum mevcut. Laptop on numara benim fikrimce soğutma sistemi olarak ayrı bir hoşuma gitti. Fanlarının sessiz olması gerçekten güzel ama gel gelelim ekran teknolojisine. Bu modelin 240Hz olan varyasyonunda 'nebula' ekran denilen bir terim var. Fakat bu linkini bıraktığım 165Hz olan versiyonunda sanırsam bulunmuyor. ASUS'un kendi sitesinde sadece 240Hz ekranda bu özellik yazılmış insanlar buna kanıp yanlış alışveriş yapabilir. Yine de kullanan varsa, onlardan tecrübelerini paylaşmalarını isterim. Gerçekten tek başına karar vermesi çok güç bir mevzu insan karar veremediği bir konuya takılı kalınca gerçekten kafayı yeme noktasına geliyor ve o işten başka hiçbir şey düşünemiyor :D. Yardımlarınıza ve bu iki bilgisayarın artı-eksilerine, ikisinin özelliklerinin birbirleriyle karşılaştırılmasına ihtiyacım var. Okuma zahmeti gösterip buraya kadar gelebildiysen sana da ayrı teşekkür ederim :)
 
Son düzenleme:
Ya şimdi yada hiç hocam😁 umarım durumu anlamışsınızdır. O yüzden en iyi olanını arıyor gözüm
"Ya şimdi ya da hiç"
Benim için çok anlamlı.


Her ne kadar çok iyi bir kasaya soğutmaya sahip olmasa da bütçe artımında bakılabilir.

Ha yok 4080 eksik kalsın arttıramam derseniz.



GTA 6 için alıyorsanız 4080 almaya çalışın bence. Ve bütçe 70K çıkıp Rog 4080 alsanız mis gibi olur.
 
"ya şimdi ya da hiç"
Benim için çok anlamlı.


Her ne kadar çok iyi bir kasaya soğutmaya sahip olmasa da bütçe artımında bakılabilir.

Ha yok 4080 eksik kalsın arttıramam derseniz.


GTA 6 için alıyorsanız 4080 almaya çalışın bence. Ve bütçe 70k çıkıp ROG 4080 alsanız mis gibi olur.

Çok isterdim fakat 63K maksimum değer benim için. Bu sebeple 4080 beni biraz aşıyor. Siz olsaydınız Nitro 16 ve Predator Helios 16 arasında hangi seçimi yapardınız oyun için? rog strix 16 nasıldır sizce 4070 olan hali
 

1 TB olanını 512 GB disk 5K etmeyeceği için öneremedim çünkü 5K fark var.
Kalan paraya kendine güzel bir kulaklık ve gamepad alırsın.

Hocam fikrim değişti 2070'in pişmamlık olduğunu anladım. Yine de gönderdiğiniz linkte seçeneklerim arasında. 4080 arıyorum. Fiyat sınırım 70k civarlarında.




ASUS'un bobin sesine laf ediliyor, MSI'nin ekran kalitesi berbatmış, Omen kronik sorunları varmış bilmiyorum hangisi iyi.
@Senyör Kesada
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı