60.000 TL OLED monitör önerisi

@bluerr Hocam çok fazla soru geliyor biliyorum ama kafam gerçekten baya karıştı. @Novelist hocamın dediği gibi 240 hz modellerin daha sonradan çıktığını söyledi. Şimdi elimde kalan seçenekler şunlar

İlk attığım iki monitör 165 hz ve sanırım 240 hzlerden önce üretilen modeller, sonraki attığım 3 modelin hepsi 240hz ve detaylı bir inceleme sitesinin youtube kanalında Mag 321upx ve 32urx ikiside S tiere konmuş. 165 hz ler yerine 4-5 bin tl farkla 240 hz olanlara yöneleyim mi ? En nokta atışı hangisi olur sizce ?

@bluerr Hocam çok fazla soru geliyor biliyorum ama kafam gerçekten baya karıştı. @Novelist hocamın dediği gibi 240 hz modellerin daha sonradan çıktığını söyledi. Şimdi elimde kalan seçenekler şunlar

İlk attığım iki monitör 165 hz ve sanırım 240 hzlerden önce üretilen modeller, sonraki attığım 3 modelin hepsi 240hz ve detaylı bir inceleme sitesinin youtube kanalında Mag 321upx ve 32urx ikiside S tiere konmuş. 165 hz ler yerine 4-5 bin tl farkla 240 hz olanlara yöneleyim mi ? En nokta atışı hangisi olur sizce ?
4k 32'' 240hz ve 4k 32'' 165hz modeller gen 3 panel kullanıyor, biri diğerinden 3-5 ay önce çıkmış önemi yok. Aradaki fark sadece hz değeri. Ama seriler arasında farklar var, MPG serisi MAG serisinden daha üst seviye. MPG321UPX ve 321URX arasında RGB, USB 2.0 Type-B, USB Type-C (PD 90W) gibi ıvır zıvır farklılıklar var. UP olanda ise yenileme hızı da düşmüş. Bence üstte yazdığım özellikleri kullanmayacaksan gerek yok. Renk, hız, parlaklık gibi konularda fark olmaz. Üniteden üniteye göre değişen renk doğruluğu olabilir orası ayrı. Yani temel de aynı monitörler, yenileme hızı ve ek özellik farkı var. Hepsi aynı nesil paneli kullanıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Desktop Screenshot 2025.12.22 - 18.31.59.53.png

4k 32'' 240hz ve 4k 32'' 165hz modeller gen 3 panel kullanıyor, biri diğerinden 3-5 ay önce çıkmış önemi yok. Aradaki fark sadece hz değeri. Ama seriler arasında farklar var, MPG serisi MAG serisinden daha üst seviye. MPG321UPX ve 321URX arasında RGB, USB 2.0 Type-B, USB Type-C (PD 90W) gibi ıvır zıvır farklılıklar var. UP olanda ise yenileme hızı da düşmüş. Bence üstte yazdığım özellikleri kullanmayacaksan gerek yok. Renk, hız gibi konularda fark olmaz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Eki Görüntüle 2626797

Tamamdır hocam kafamda oturdu şimdi o zaman 240 hz modellerden 321URX ve Dell modelden birini seçiyorum, ikisi arasında net bir fikriniz varmıdır ?

MSI modelleri ne kadara alacaksınız? Bu arada 3 MSI monitör de 2024 yılında çıkış yaptı, bilginiz olsun.
MSI model 47.450 , Dell Model 46.900 hocam.

49 olan değil 47 olan modelden bahsediyorum hocam birde gigabyte baktım ama 55 bandına çıkamıyorum malesef.

Teşekkürler hocam, beni en iyi siz anlamışsınız. G81SF de kullanılan kaplama G80SD modelinden daha mat. Eğer en iyi görüntüyü istiyorsanız Glossy modellere yönelmek en mantıklısı. Firmware sürümünü güncellemenizi öneririm.

Stok HDR kullanmayın hocam, iyi gözükmüyor. Paylaştığım rehber de uzun uzadıya açıklama yaptım, hepsini okumanızı öneririm. Eğer dediğim şekilde kullanmazsanız HDR gözünüze kötü gelecektir. Rehber de ne anlatılıyor diye kısa bir özet geçmek gerekirse; HDR'ın neden kötü gözüktüğünü, HDR da olan sorunları, nasıl kullanmanız gerektiğini ve bilmeniz gereken tüyoları rehber de anlatıyorum.

Bu daha da detaylandırılabilir ama çok uğraş gerektiriyor.

Ayar olarak da TFT Central'ın ayarlarını öneririm.

Renk sıcaklığı için İnce ayar yapmak isterseniz beyaz tam ekran açıp R-G-B ayarlarını manuel ayarlayın.

Ufak bir tüyo vermek gerekirse, R-G-B ayarlarını çok fazla düşürmeyin. Çok fazla azaltırsanız görüntünün kontrast'ı azalır, bir de mümkünse R-G-B ayarlarından üçünü birden düşürmek yerine sadece 2 tanesini azaltın. Genel de en doğrusu bu oluyor.

F06'yı ındır guncellemesını yap, aynı cıhaza sahıbız, bendekının DisplayPort 2.1'ı yok. Butun ayarları paylasacagım, bır kısmını zaten yazdım, bıre bır uygulayabılırsın.

OLED care sekmesınden apl stabılıze ve sub logo dım ayarlarını hıgh e getır.

Black equlaızer 2.0 ozellıgını 1 yap.

Parlaklıgı joıstıgı kendıme cektıgım harekete atadım, kullanım senaryoma gore parlaklıgı hemen degıstırebılıyorum.
Değerli inceleme ve önerileriniz için teşekkür ederim. Şu haliyle bile gözüme güzel gözüküyor haliyle. Firmware güncellemesi ile birlikte gerekli ayarları yapıp sonucu buradan paylaşırım.

MSI model 47.450 , Dell Model 46.900 hocam.

49 olan değil 47 olan modelden bahsediyorum hocam birde gigabyte baktım ama 55 bandına çıkamıyorum malesef.
Kontrol ettimde 3 model de aynı zamanda çıkış yapmış. Eğer bahsettiğim özellikleri kullanmayacaksanız UP olanı alıp paradan tasarruf etseniz sizin için daha iyi olur. Aynı anakart mevzusunda olduğu gibi kullanmayacağınız özelliklere para ödemeyi saçma buluyorum. Normal oyuncunun X870E alması gibi.

Eğer
1 x Type-c (DP alt.) w/PD 90W
1 x USB 2.0 Type-B
KVM
RGB aydınlatma
Yenileme hızı
Gaming Intellıgence

Bu tarz özelliklere ihtiyacım var diyorsan fiyat farkını vererek MPG321URX, ben bunları kullanmayacağım diyorsan tasarruf ederek MAG321UP. Görüntü kalitesi bakımından farkı yok.

Soğutma çözümü, Oled care 2.0 falan aynı yani.

Son düzenleme:
Kontrol ettimde 3 model de aynı zamanda çıkış yapmış. Eğer bahsettiğim özellikleri kullanmayacaksanız UP olanı alıp paradan tasarruf etseniz sizin için daha iyi olur. Aynı anakart mevzusunda olduğu gibi kullanmayacağınız özelliklere para ödemeyi saçma buluyorum. Normal oyuncunun X870E alması gibi.

Eğer
1 x Type-c (DP alt.) w/PD 90W
1 x USB 2.0 Type-B
KVM
RGB aydınlatma

Bu tarz özelliklere ihtiyacım var diyorsan MPG321URX, ben bunları kullanmayacağım diyorsan MAG321UP.
Her yorum kafamı biraz daha karıştırıyor hocam inanılır gibi değil gerçekten.
Dell modele elim gitti derken şöyle bir yoruma denk geldim
''Yaklaşık 6 ay kullandıktan sonra yorumlarımı paylaşıyorum. Monitör fena değil ama şu anki aklım olsa biraz daha fazla para verip kesinlikle Asus ROG 4K OLED alırdım.

- Bir kere, DELL bunu size söylemiyor ama bu monitör sadece DP 1.4 ile kullanılınca NVIDIA G-Sync uyumlu oluyor. HDMI 2.1 ile kullanınca G-SYNC aktif değil. O zaman DP 1.4 kullanırım diyebilirsiniz ama bu sefer de elde ettiğiniz renk kalitesi HDMI 2.1'in sunduğu kadar kaliteli değil. (DP 1.4 bant genişliği:32,4 Gbps ve HDMI 2.1 bant genişliği: 48 Gbps )

- Ayrıca bazen ekran kararıyor ve DOLBY Vision bağlanacağım diye kasıp duruyor. Sanki USB ile bir cihaz bağlamışsın da windows cihazı algılamaya çalışıyormuş gibi Windows'un dınk dınk diye cihaz tanıma sesi geliyor. Bu arada ekran kapanıyor tekrar açılıyor.
Tüm bu hatalar Dell forumlarında defalarca dillendirilmesine rağmen Dell'den tek kelime açıklama bile gelmiyor.
  • Malzeme kalitesi olarak kesinlikle yine Asus tercih ederdim. Bunda çok plastik var.
  • Son olarak, ASUS değerini hala korurken bu ürün ben aldıktan birkaç ay sonra 55 bin liradan 40 bin liraya tam 15 bin lira birden düştü. Demek bizden nasıl bir kar ediliyor ki bu ürün bir anda yüzde 30'a yakın indirime girebiliyor?
Bir daha asla Dell ya da Alienware ürünü almayacağıma eminim.
''

Ayrıca bunun gibi bir çok yorumda ''Fena değil'' yorumu görüyorum. Yani anlamadığım bu yorum yapan arkadaşlar ya çok uber seviyede ekranlar kullanıp bu fiyatlardaki ürünleri beğenmiyor ya da bilmiyorum neye göre fena değil dediklerini. 40-50 bin liralık ürünlerde böyle yorumlar görmek açıkcası bana şaşırtıcı geliyor. 321URX modeli alıp gececeğim sanırım daha yüksek FPS ihtiyaçımdan dolayı, DP olayı da kafamı kurcaladı şimdi.

Her yorum kafamı biraz daha karıştırıyor hocam inanılır gibi değil gerçekten.
Dell modele elim gitti derken şöyle bir yoruma denk geldim.
"yaklaşık 6 ay kullandıktan sonra yorumlarımı paylaşıyorum. Monitör fena değil ama şu anki aklım olsa biraz daha fazla para verip kesinlikle ASUS ROG 4K OLED alırdım.

- Bir kere, Dell bunu size söylemiyor ama bu monitör sadece DP 1.4 ile kullanılınca NVIDIA G-Sync uyumlu oluyor. HDMI 2.1 ile kullanınca G-Sync aktif değil. O zaman DP 1.4 kullanırım diyebilirsiniz ama bu sefer de elde ettiğiniz renk kalitesi HDMI 2.1'in sunduğu kadar kaliteli değil. (DP 1.4 bant genişliği: 32, 4 Gbps ve HDMI 2.1 bant genişliği: 48 Gbps )

- Ayrıca bazen ekran kararıyor ve Dolby Vision bağlanacağım diye kasıp duruyor. Sanki USB ile bir cihaz bağlamışsın da Windows cihazı algılamaya çalışıyormuş gibi Windows'un dınk dınk diye cihaz tanıma sesi geliyor. Bu arada ekran kapanıyor tekrar açılıyor.
Tüm bu hatalar Dell forumlarında defalarca dillendirilmesine rağmen Dell'den tek kelime açıklama bile gelmiyor.
  • Malzeme kalitesi olarak kesinlikle yine ASUS tercih ederdim. Bunda çok plastik var.
  • Son olarak, ASUS değerini hala korurken bu ürün ben aldıktan birkaç ay sonra 55 bin liradan 40 bin liraya tam 15 bin lira birden düştü. Demek bizden nasıl bir kar ediliyor ki bu ürün bir anda yüzde 30'a yakın indirime girebiliyor?
Bir daha asla Dell'ya da Alienware ürünü almayacağıma eminim.
"

Ayrıca bunun gibi birçok yorumda "fena değil" yorumu görüyorum. Yani anlamadığım bu yorum yapan arkadaşlar ya çok Uber seviyede ekranlar kullanıp bu fiyatlardaki ürünleri beğenmiyor ya da bilmiyorum neye göre fena değil dediklerini. 40-50 bin liralık ürünlerde böyle yorumlar görmek açıkçası bana şaşırtıcı geliyor. 321urx modeli alıp gececeğim sanırım daha yüksek FPS ihtiyaçımdan dolayı, DP olayı da kafamı kurcaladı şimdi.

Display 2.1 diger farklar kadar onemli degil. Dedigin gibi urx modelini al gec.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı