vurdumkonuştunboş
Femtopat
Daha fazla
Çok haklısınız hocam ama birkaç tavsiye alabilir burada daha GeForce Experience yazmayı bilmeyen adamlar yaş muhabbeti yapıp her şeyi bildiğini sanıyor.
Hocam NVIDIA varken kim ne yapsın AMD'yi?
Mesajı az olması sizi neden ilgilendiriyor hiç anlamadım belki bazıları gibi forumda boş yapmıyor veya az ve öz konuşuyor şu ana kadar arkadaşa çok hak verdim 60.000 TL bütçe ile AMD (SadeceGPU )kesinlikle alınmaz AMD ile NVIDIA'yı bir tutmak zaten bir saçmalıktır. Tıpkı iPhone 6 ile S24 ultrayı karşılaştırmak gibi.
Bu forumda RX 570 öneren(40k ve üstü bütçelerde) ender kişilerdensiniz.
Hocam sistemi toplamanızı ve aşırı derecede başkalarının bilgilerini esas almamanızı öneririm. Yapay Zekadan bakabilirsiniz.
RX 570 Öneren? Dostum bazen sistemlerde denge kurmak gerekir. Ekran kartını top tier tutup minimum 2K Gaming yapacak adama 16 GB RAM ve 7600 ile Gen 5 desteği olmayan PSU vermek şunu yapmaktır.
Eki Görüntüle 2408434
Hocam yemin ederim 2 ay önce 2 bin TL sistem topla demiştim 16 GB DDR4 RAM Intel Core i512600KF RX 550 demişti aklıma geldi yine de söyleyeyim yapay zekadan öyle şeyler bakılmaz çok hatalı bilgiler veriyor.(hem
Dediğim şu o bütçeye AMD GPU alınmaz.
Sistem sadece ekran kartından oluşmuyor. Ekran kartını 2 tık arttırıyorsan işlemciyi de 1 tık arttırman gerekir.
Eki Görüntüle 2408435
İşlemci şu tarz oyunlarda yüzde 60 kullanıma çıktıktan sonra yanına 2-3 uygulama açıp Micro shutter ve FPS düşmesi yüzünden belki oyunu oynamaktan soğuduğu vakit siz verirsiniz daha üst model bir işlemciyi.
Eki Görüntüle 2408436
Tamam hocam sizde haklısınız kesinlikle fakat önerseniz bile RX 570 önermeyin XTX serisini öneri bari.
RX 570 ne alaka benim koyduğum sistemde 7900XT var zaten.
Dostum gece gece forumda gelmiş boş yapıyorsun ya toplasan 10 tane mesajın var kullandığın sistem RX 570 8 senelik ürünle başkasına akıl vermeye çalışıyorsun. Çevremde tonla kendi ellerimle kurduğum AMD sistem kullanan adam var. Kullandığın kulaklık G435. Hani internetten izlediklerinle cidden başkasına akıl verme sen. Ana bilgisayarımda 3070 Ti Taşınmadan önce racing SIM için kullandığım PC'de 6700XT vardı hala kenarda duruyor kasa kuracak yerim yok diye kurmuyorum. Gidip RX 570 kullanıp 4 nesil geriden gelip izlediğin YouTube videolarından öğrendiğin şeyleri forumda satma. Senden 5 yaş daha büyüğüm. Sen daha bilgisayar diyemiyorken ben bilgisayar kuruyordum.
Hocam yemin ederim 2 ay önce 2 bin TL sistem topla demiştim 16 GB DDR4 RAM Intel Core i512600KF RX 550 demişti aklıma geldi yine de söyleyeyim yapay zekadan öyle şeyler bakılmaz çok hatalı bilgiler veriyor.
Dediğim şu o bütçeye AMD GPU alınmaz.
RX 570 konuda bana AMD alınmaz moruq yapan ve Kingston Renegade SSD'yi bilemeyip dandik diye zortlayan arkadaşın sistemiydi?
O bana laf atan adamın sistemi.
Dostum PC kullanma deneyimi ve bilgim olarak konuyu son bırakıyorum. Yıllarca topladığım birçok PC'de. Şu oldu eğer işlemciyi ekran kartını ucu ucuna besleyecek veya oyun testinde yüzde 60-70 yükün üstüne çıkacak durumlara kadar geliyorsa siz yanda YouTube - Discord gibi uygulamalar açtığınızda ve ekstra mouse driverı gibi yüklediğiniz yazılımların da işlemciye bindirdiği yük ile zortlarsınız ağır oyunlarda. Bende koyabilirdim 4070 Ti Super ama bu sefer diğer parçalardan kısmam gerekirdi ve işte yüksek fan sesi olur bu tarz ufak performans sorunları ile karşılaşma ihtimali olurdu. Ee ekran kartını düşürsem 60 bin TL sisteme 4070 Super koymak da olmaz. O yüzden 7900XT her türlü zaten 4K kaldırabilecek bir kart bu arkadaş maximum 2K'da oynayacak. Her türlü götürür. O yüzden şu AMD alınmaz moruq kafasından çıkın. Yabancı kanallardaki editörler bedava 7900XT veya XTX geldiğinde ellerine bal gibi de kullanıyor bu adamlar ekran kartlarını kendi bilgisayarlarında. 60k için dengeli bir sistem 9700X var Ryzen 7900X'den bile iyi oyun performansı var. Sırf aynı tier NVIDIA ekran kartı için sen Kasa'dan - soğutucu'dan - RAM'den + işlemciden de 4-5 seviye kısıyorsan buna değmez haliyle. Sistemi genel kullanıcı deneyimi olarak düşünün yok AMD alınmaz falan fos bal gibi alırsın AMD sana o fiyata çok iyi performans veriyorsa.
Bir de Sinerji'den topladım çünkü diğer PC toplama firmaları parçaları tek tek koyduğunuzda araya çok fiyat farkı sokuyor. Bu adamın ne malum kendi sistem toplamayı bildiği. Kendisi montajı vs here şeyi ile uğraşacak olabilse ona göre de öneri yapardık.
Yapay zekaya bu konu da hiçbir şey sorulmaz böyle forumlar varken.Hocam yapay zeka örnek aslında bu işe bilgilenip girilmeli hop diye bilgisayar alınmaz bence.