RX 570 konuda bana AMD alınmaz moruq yapan ve Kingston Renegade SSD'yi bilemeyip dandik diye zortlayan arkadaşın sistemiydi?
O bana laf atan adamın sistemi.
Dostum PC kullanma deneyimi ve bilgim olarak konuyu son bırakıyorum. Yıllarca topladığım birçok PC'de. Şu oldu eğer işlemciyi ekran kartını ucu ucuna besleyecek veya oyun testinde yüzde 60-70 yükün üstüne çıkacak durumlara kadar geliyorsa siz yanda YouTube - Discord gibi uygulamalar açtığınızda ve ekstra mouse driverı gibi yüklediğiniz yazılımların da işlemciye bindirdiği yük ile zortlarsınız ağır oyunlarda. Bende koyabilirdim 4070 Ti Super ama bu sefer diğer parçalardan kısmam gerekirdi ve işte yüksek fan sesi olur bu tarz ufak performans sorunları ile karşılaşma ihtimali olurdu. Ee ekran kartını düşürsem 60 bin TL sisteme 4070 Super koymak da olmaz. O yüzden 7900XT her türlü zaten 4K kaldırabilecek bir kart bu arkadaş maximum 2K'da oynayacak. Her türlü götürür. O yüzden şu AMD alınmaz moruq kafasından çıkın. Yabancı kanallardaki editörler bedava 7900XT veya XTX geldiğinde ellerine bal gibi de kullanıyor bu adamlar ekran kartlarını kendi bilgisayarlarında. 60k için dengeli bir sistem 9700X var Ryzen 7900X'den bile iyi oyun performansı var. Sırf aynı tier NVIDIA ekran kartı için sen Kasa'dan - soğutucu'dan - RAM'den + işlemciden de 4-5 seviye kısıyorsan buna değmez haliyle. Sistemi genel kullanıcı deneyimi olarak düşünün yok AMD alınmaz falan fos bal gibi alırsın AMD sana o fiyata çok iyi performans veriyorsa.
Bir de Sinerji'den topladım çünkü diğer PC toplama firmaları parçaları tek tek koyduğunuzda araya çok fiyat farkı sokuyor. Bu adamın ne malum kendi sistem toplamayı bildiği. Kendisi montajı vs here şeyi ile uğraşacak olabilse ona göre de öneri yapardık.