60-80 bin TL CS2 için minimum 450-500 sabit FPS verecek sistem önerisi

Bütçe
60.000

AloofLover

Decapat
Daha fazla  
Şu sıralar tryhard CS oynamaya başladım. 240 Hz kullanıyor ve şu anki sistemimde 250FPS altına düşmüyorum fakat Hertz yükseltmek ve gelecekte gelecek 540 Hz dalgasına hazır olmak için bir sistem toplamak istiyorum. Mevcut sistemim.
RTX 3060 Ti, i5 13400F, 32 GB RAM mevcut sistemi mi yükseltmeli yoksa daha güçlü bir sistem mi kurmalıyım?
Bütçe 60-80k arası, yeni sistem toplamak gerekirse (mevcut sistemi kardeşime verebilirim).
AMD veya Intel arası gidip geliyorum, yazılım okuyorum render ihtiyacım ne büyüklükte olur bilemiyorum ama %90 oyun kullanılacak bir sistem olacak. Hikayeli oyun falan hoşuma gitmiyor. Büyük ihtimalle de uzun süre boyunca çalıştıracağım en ağır oyun CS olacak.

Çift SSD ve 32 GB RAM'e yükseltmeyi düşünüyorum sence ekran kartı 4080 çıkartmak gerekli mi çok fiyat performans etkileyeceğini düşünmüyorum zaten sadece CS2 oynayacağız ve oyun günden güne FPS arttırıyor düşürmek yerine.
4080'in kullanılacağı monitör de önemli.
Mesela benim kuzenim gibi gidip sırf işlemci tabanlı oyunlar için Threadripper almak gibi bir manyaklık yapmayacaksanız attığımız sistem yeterli.

Ben olsam hedef Z790 - DDR5 - 14700KF - 4070 ti super ya da 4080 super olacak şekilde eldeki sistemi parça parça güncellerim. Parçalar boşa çıkınca da diğer sistemi toplar veririm.

Sadece rekabetçi odaklı bir seçim olarak bilgisayarı toplayacağım hatta neredeyse sadece CS2 için zaten herhangi bir oyun oynarsam kaldırması yeterli olacaktır yüksek FPS vesaire çok önemli değil dışındaki oyunlarda, zaten kullandığım monitör Zowie BenQ XL2566k TN panel olduğu için renk kalitesi de pek önemli değil oyunu 1280x960 çözünürlükte orta ayarlarda oynadığımı varsayarsak sadece beni 400 FPS altına düşürmesin ve gelecekte nasıl upgrade yaparsam beni 540 geçirmeye yeter onu hesaplamak istiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı