60 Hz ekranda 60 FPS üstü alınabilir mi?

Hikaye tabanlı oyunlarda, 60 FPS üstünün bir önemi olmaz.
Rekabetçi oyunlarda, 60 FPS'ten fazla alıyor iseniz, görüntü olarak 60 Hz yansısa bile, oyun akıcılığı olarak ciddi bir fark yaratabilir.

60 Hz ekranda 60 FPS ile CS:GO oynayan adamın aldığı zevk ile 60 Hz ekranda 300 FPS oynayan adamın aldığı zevk, gerçekten çok farklı.

Nasıl yani? Sisteme yük bindirelim mi?
 
Benim ekran 60 Hz OC ile 90 Hz'ye çıktı deneyebilirsin ama eğer bir şey olursa sorumlu değilim sıkıntı çıkma ihtimali var.
 
Dikey eşitlemeyi üçlü ara bellekleme açarsanız cihaz alabileceğiniz en yüksek fps de işleyip bunu size monitörünüz verebileceği en yüksek hz de verir. Yani siz 140 fps alıyorsanız onu 140 olarak işleyip size bunu 60 olarak gösterir. Bu da hem ekran yırtılmayı önler hem de gecikmeyi azaltır.
 

Nasıl yani? Sisteme yük bindirelim mi?

Rekabetçi oyunlarda, daha yüksek FPS almak gerekli bir şeydir.
60 FPS ile sahip olabileceğiniz hareket kabiliyetiniz ile, 300 FPS aldığınızda sahip olacağınız hareket kabiliyeti farklı olacaktır. Onun dışında, CS:GO'daki topluluk sunucuları 128 Tick değerine sahipler. 128 FPS'den daha azına sahip olduğunuz zaman, oyun hafif laglı bir hissiyat da verecektir.

Ayrıca 60-100 FPS arası değer alırken, 300 FPS ve üstü değer alan sistemlere geçtiği zaman, çok daha iyi oynadığını fark eden, onlarca arkadaşım da var ki bu forumda da illa vardır.

Not: Verdiğim argümanlar, sadece çoklu oyunculu ve rekabetçi oyunlar için geçerlidir. Diğer oyunlar için 60 FPS yeterlidir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı