60 Hz LED TV ve 144 Hz Monitör Farkı

Makaleler
17
Yer
İskenderun / Hatay
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar,

Şuan 40'' bir LED TV kullanmaktayım bilgisayarımda, oyunlarda bulanıklık vs yaşamıyorum. Bildiğiniz üzere LED TV'ler de en fazla 60 Hz bağlantı yapılabiliyor. 144 hz 1ms monitör alsam farkı ne kadar yaşayabilirim?

1300 TL vermeye değecek midir?

Sistemim;
  • i7 5820k
  • Msi x99s gaming 7
  • Msi gtx 750 ti
  • 8gb 2x4 2400 mhz ram
  • 256 gb 840 pro ssd

Ana bileşenler bu şekilde, sizce ne kadar farkeder ve verilecek parayı hak eder mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeniz elveriyorsa 144 Hz kesinlikle alın büyük ölçüde fark edecektir diye düşünüyorum. Bende monitörü 7-8 ay önce almıştım almasaydım 144 Hz kesinlikle alırdım birkaç sene kullanıp değiştirmeyi düşünüyorum. Ekran kartını değiştirecektiniz zaten herhalde.

Merhabalar arkadaşlar,

Şuan 40'' bir led tv kullanmaktayım bilgisayarımda, oyunlarda bulanıklık vs yaşamıyorum. Bildiğiniz üzere led tvler de en fazla 60 hz bağlantı yapılabiliyor. 144 hz 1ms monitör alsam farkı ne kadar yaşayabilirim?
1300 tl vermeye değecek midir?

Sistemim;
i7 5820k
Msi x99s gaming 7
Msi gtx 750 ti
8gb 2x4 2400 mhz ram
256 gb 840 pro ssd

Ana bileşenler bu şekilde, sizce ne kadar farkeder ve verilecek parayı hak eder mi?

750Ti'de bile akıcılığı çok net fark edersin, kartı upgrade edersen çok daha net anlarsın hele ki tv'den geçiş yapıyorsan.

Arada devasa bir fark olacaktır. LED TV'nin en büyük sorunu Input Lag. Fareyi hareket ettirdiğinde bir gecikme söz konusu. Buna bir de 60 Hz eklenince bariz anlıyorsunuz farkı. Bu bağlamda 144 Hz kesinlikle fark edecek.

Öte yandan o sisteme GTX 750 Ti hiç olmamış. Ekran kartını GTX 970 yapmanız yerinde olacaktır @Silinen üye 'ın da dediği gibi.

Sistem bu şekilde toplandı zaten. Yazın r9 300 serisi çıkacağı için ekran kartı almadım 7-8 ay idare etsin diye 750 ti aldım. 7-8 ay sonra güncel bir kart alacağım. Ram de 4x4 yapacağım.
Bu yüzden soruyorum şuan bile fark olacaksa şimdi alacağım, yok olmayacaksa sonra alacağım. Ayrıca bu kadar parayı hak ediyormu?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı