60 Hz monitör, 75 Hz'in üzerine çıkar mı?

Kakaolu Puduk

Kilopat
Katılım
20 Şubat 2018
Mesajlar
1.700
Makaleler
1
Çözümler
3
Yer
Times Square
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenciyim :)
Monitörüm 60 Hz bir monitör fakat CS vs. oynarken hertzin yüksek olmasını istiyorum. Çözünürlüğü zaten kısıyorum fakat en fazla 75 oluyor. Overclock falan olur mu acaba?
 
Hertz 60 senin ekranının hızıdır ve ne kadarsa o kadardır yani artmaz. Oyunun FPS değerini mi soruyorsun sen yoksa monitör hızının artmasını mı?
 
Olsa da pek verim alacağınızı düşünmüyorum. Ekran yırtılması vs. gibi sorunlarla karşılaşırsınız. Monitörün ömrünü pek etkileyeceğini düşünmüyorum. Ekranı fabrika çıkışlı 60hz olduğu için aradaki farkı da pek hissetmezsiniz.
 
Hertz 60 senin ekranının hızıdır ve ne kadarsa o kadardır yani artmaz. Oyunun FPS değerini mi soruyorsun sen yoksa monitör hızının artmasını mı?
Hocam belirli bir çözünürlüğe düşürünce hertz değerini arttırabiliyorum. Mesela CS:GO'da 4:3 1024x768'e çekip 75 hz kullanabiliyorum. Yani bunun gibi 75'in üstüne çıkar mı yoksa 75 yeterli olur mu onu merak ediyorum.
 
Ben dizüstü bilgisayarımın monitörünü overclocklamıştım.

Not: İnternette net bir bilgi yok ömür kısaltır falan zart zurt, tamamen başka kulaktan duyma şeyler.

 
75 hz monitör kullanıyorum ve 60hz ile arasında çok bir fark yok. Sırf 15 hz için overclock yapmak saçma olur. Ömrünü kısaltması bir yana, direkt olarak yakma ihtimalinizde var. Monitöre hız aşırtma yapmak sıcaklığı çok fazla etkiliyor diye biliyorum.
 
75 Hz monitör kullanıyorum ve 60Hz ile arasında çok bir fark yok. Sırf 15 Hz için overclock yapmak saçma olur. Ömrünü kısaltması bir yana, direkt olarak yakma ihtimalinizde var. Monitöre hız aşırtma yapmak sıcaklığı çok fazla etkiliyor diye biliyorum.

GT730 ekran kartım varken yapmıştım 75 Hz, fakat yanar vs. diye kapattım geri. Sadece oyunlarda açıyordum. RX560'la yapılır mı bilmiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı