60 Hz monitörde CS:GO'da 300 FPS almak zararlı mı?

• Konuyu başlatan Ashes
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 5.618
@solace

CS gibi rekabetçi oyunda Tearing'i kim takar?

FPS'i kısıtlamanız ekran kartına işlemciyi beklettirir. Bu da olan karelerin daha geç işlenmesine sebebiyet verir. Bu da oyunda size dezavantaj sağlar. O yüzdendir ki bütün profesyoneller FPS'ini 300'e alır. İsterse 60 Hz monitör kullansın, isterse 144.

@solace

CS gibi rekabetçi oyunda Tearing'i kim takar?

FPS'i kısıtlamanız ekran kartına işlemciyi beklettirir. Bu da olan karelerin daha geç işlenmesine sebebiyet verir. Bu da oyunda size dezavantaj sağlar. O yüzdendir ki bütün profesyoneller FPS'ini 300'e alır. İsterse 60 Hz monitör kullansın, isterse 144.
ben de aynı şeyi söylüyorum zaten isteyen istediği FPS'e sabitler ancak tazeleme hızından aşağıda bir FPS'e sabitlenmediği sürece gözünüz sadece ekranın tazeleme hızı kadar FPS algılayabilir

Katılıyorum...
ben de aynı şeyi söylüyorum zaten isteyen istediği FPS'e sabitler ancak tazeleme hızından aşağıda bir FPS'e sabitlenmediği sürece gözünüz sadece ekranın tazeleme hızı kadar FPS algılayabilir
Bu dünyanın sonuna kadar tartışılabilecek bir konu olmasıyla birlikte 15 saniye içinde anlatılıp geçilebilecekte bir konu...Bence benim dediğimi deneyin hocam.

Yaptığınız ad hominemden başka bir şey değil açıkçası elinizde öne sürdüğünüz tek argüman "oyunun akıcı oluşu" anlıyorum evet psikolojik olarak oyun daha akıcı geliyor olabilir ama emin olun FPS'in kaç olduğuna dair bir indikatör olmasa ve size FPS'in sabitlendiği söylenmese farkı anlayamazsınız bana inanmamakta ve katılmamakta diretiyorsunuz farkındayım egonuz el vermiyor ama en azından internette defalarca tartışılmış bu konunun bu işin uzmanları tarafından verilen cevabının da benim dediğimle aynı olduğunu göz önünde bulundurmanızı öneririm. CS'de rankım Supreme bu arada ve evet ben de oyunu FPS sınırlamadan oynuyorum çünkü CS'de fps sabitlemek input lag ve stutter gibi şeylere sebep oluyor çünkü oyun boyunca FPS belirli seviyede sabit kalmıyor.

Öncelikle şunu söyleyeyim yıllardır CSGO oynuyorum ve neredeyse tüm ayarları denedim. Diğer çevrimiçi oyunlara nazaran CSGO'de işleyiş biraz daha farklı. Oyunda bomba, sis atıldığı zaman 50FPS kadar düşüşler olabiliyor. Bu sebeple kilidi mümkünse monitörünüzün hertz değerinden en az 100FPS fazla tutmalısınız. 75Hz monitörümde 250'ye sabitliyorum ve herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum. 144-165-240 hertz monitörü olan arkadaşlar konsoldan "fps_max 0" yaparak kilidi kaldırabilir. Bu şekilde oynamaları daha mantıklı olacaktır.

Ek olarak şunu da belirteyim. Hiçbir çevrimiçi oyunda Vsync kullanmamalısınız. Oyunun hızını bozup sağa sola geç dönmesini sağlıyor, tıklamalar da gecikiyor.

Yaptığınız ad hominemden başka bir şey değil açıkçası elinizde öne sürdüğünüz tek argüman "oyunun akıcı oluşu" anlıyorum evet psikolojik olarak oyun daha akıcı geliyor olabilir ama emin olun FPS'in kaç olduğuna dair bir indikatör olmasa ve size FPS'in sabitlendiği söylenmese farkı anlayamazsınız bana inanmamakta ve katılmamakta diretiyorsunuz farkındayım egonuz el vermiyor ama en azından internette defalarca tartışılmış bu konunun bu işin uzmanları tarafından verilen cevabının da benim dediğimle aynı olduğunu göz önünde bulundurmanızı öneririm. CS'de rankım Supreme bu arada ve evet ben de oyunu FPS sınırlamadan oynuyorum çünkü CS'de fps sabitlemek input lag ve stutter gibi şeylere sebep oluyor çünkü oyun boyunca FPS belirli seviyede sabit kalmıyor.
10 yıllık bir bilgisayarım var ve 640x480 ayarında Faceit 9lvl oldum. Peki bunu sabit 60 Fps ile mi yaptım?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı