1 yada 5 ms hikayeli oyunlar için fark yaratmaz sonuçta rekabet ortamında olmuyorsun. 4 ms farkını gözle göremezsin bile burada saniyeden bahsetmiyoruz saniye içerisindeki küçücük milisaniyeden bahsediyoruz sonuçta artısı var fakat "ŞART" değil.
Hikayeli oyunlar oynayacağın için 4K 60 FPS monitör işini görür ayrıca 4K çözünürlülükte 60 FPS ve üstünü almak için güçlü sistem gerekiyor sistemini bilmediğim için yorum yapamıyorum. Akıcılık konusuna gelirsek 60 Hz'den 144 Hz değerine geçtiğimde akıcılık gözle görülür şekilde bayağı arttı. Oynadığım oyunda görmediğim animasyonları daha fazla görebiliyordum. Burada 84 kare daha fazla görmekten bahsediyoruz 144 ile 240 Hz videolarında pek fark göremedim fakat FPS rekabetçi oyunlar için 240 Hz öneriliyor.
RTX 3080 alacaksan 2K 144 Hz monitör tercihinde bulun. Hem görüntü hemde akıcılık bir arada olacağı için 4K 60 Hz seçeneğinden daha avantajlı ve daha fazla kullanım alanı var (rekabetçi oyunlar için) + akıcılık kaçırılabilecek, göz yumulacak bir özellik değil kullandığında farkı anlarsın.
Son bir bilgi daha veriyim. Eski ve bazı oyunlar kilitli olarak 60 FPS sabit gelir sırf akıcı deneyimi alabilmek için bu tarz oyunların FPS kilit yöntemlerini her daim kapatırım. Örnek vermek gerekirse Elden Ring'de 60 ile 130 FPS deneyim farkı bambaşka ve kesinlikle değiyor.