600-700 TL'ye i7 4790K sisteme anakart önerisi

Makaleler
21
Arkadaşlar para biriktiriyorum PC toplayacağım, çoğu parçayı seçtim işlemci, ram olsun sadece anakart kaldı. Kararsız kaldım öncelikle parçalarımı sayayım ;
Bu sisteme hangi anakart gider arkadaşlar? Öncelikle anakarta verebilecek maximum bütçem 600-700 lira arasıdır. Marka MSI yada ASUS olsun. Güç kaynağını henüz belirleyemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeni belirtirsen arkadaşlar daha iyi sistem toplayabilirler.
Kendi görüşüm olarak da belirtmek isterim ki ramleri cl9 1600Mhz veya cl9 1866Mhz alman daha iyi olacaktır.İşlemciyi i5 4690k , anakartı msi gaming 5 alırsan ekran kartını daha performanslı bir kart alabilirsin.

Son düzenleme:
Bütçeni belirtirsen arkadaşlar daha iyi sistem toplayabilirler.
Kendi görüşüm olarak da belirtmek isterim ki ramleri cl9 1600Mhz veya cl9 1866Mhz alman daha iyi olacaktır.İşlemciyi i5 4690k , anakartı msi gaming 5 alırsan ekran kartını daha performanslı bir kart alabilirsin.

Bütçe yazdım ya, işlemciyi neden i7 dururken i5 alayım? Anakart için sakıncası mı olur ? Yada darboğaz mı?

O sisteme r9 280 az değil mi? Ne amaçla kullanacaksın?

Elbette oyun için kullanacağım. :D

İşlemciyi i5 4690k önermemin nedeni artan parayla ekran kartını yükselterek oyunlarda daha fazla FPS almanızı sağlamak. Oyunlarda i5 4690k fazlasıyla yetecektir. Artan parayla ile GTX 970 almak için bütçenizi biraz zorlayabilirsiniz. Bütçe olarak bilgisayara ayırdığınız bütün bütçenizden bahsetmiştim.

İşlemciye ayırdığın ekstra rakam ile daha güçlü, 970 OC model bir kart alabilirsin.

O zaman eski teknolojiye yatırım yapmış olacaksınız, bilgilerinize.

Ben de şu an kendi kasamda HD 6750 AMD ekran kartı kullanıyorum. 2 sene önce bütçem buna izin veriyordu, bu modeli alabildim, şuan voltaj vermeden frekanslarını yükselterek orta ayarlarda hala bir çok oyunda işimi görüyor, her ne kadar beni tatmin etmese de, şuan piyasada ki seçtiğiniz Amd kartlar, bahsettiğimiz GeForce yeni nesil kartlardan daha kısa sürede ömrünü dolduracak.

FX-6300 işlemci ile GTX 970 veya R9 290 darboğaz yapmıyor içiniz rahat olsun. i5 4690k ile yapması söz konusu bile olamaz. Ama içiniz rahat etmediyse yine sizin kararınız i7 4790k durabilir ama bu sefer de ekran kartından kısmak durumunda kalacaksınız.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı