600-800TL Arası Sistem Önerisi

msd.selim.99

Kilopat
600-800 TL arasında bir kasa arıyorum. Bilgisayarda ağırlıklı Chrome excel ve 1 2 oyun oynanacak (NFS Most Wanted tarzı basit oyunlar.)
Bu tür bir kasa işime yarar mı sizce veya tavsiyeniz ne olur?

i5'in 10 yıl önceki işlemcisi var üzerinde. Oyun performansı olarak Nfs: Most Wanted'ı anca kaldırır diyim, onboard kartla.

Anakartı, güç kaynağı gibi ürünler güzel olmayan markalar. Ev içinse daha sonra oyun vesaire yükseltirim diyosanız boşa almayın bekleyin.

Ofis içinse eğer Excel'i her bilgisayar gibi çalıştırır zaten, ama Chrome'dan kastınız ne. İnternette gezersiniz iyi hoşta zorlanmaya gelmez. Ben şahsen almazdım.

Son düzenleme:
Bunu alma 200TL daha ekle sana şunu öneriyorum bu sana yeter.
İŞLEMCİ; AMD A6 9500 3.8GHz AM4 İşlemci - Nanokatalog 242 TL
ANAKART; ASRock A320M-HDV R3.0 A320 AMD Soket AM4 (Ryzen) 90-MXB970-A0UAYZ Anakart - Nanokatalog 315 TL
RAM; Crucial CT4G4DFS824A 4 GB DDR4 2400 MHz ECC CT4G4DFS824A RAM - Nanokatalog 166TL
KASA(PSU'LU); Frısby Fc-a8830b 350w Mıdı Tower 12cm Fan Kasa - n11.com 179 TL
HDD; Captcha Verification 102TL
TOPLAM; 1004 TL

Performans Videosu ;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu işlemcinin dahili Ekran kartı bulunuyor. Gta 5'i bile 1080p en düşük ayarda açıyor adam 8GB ram kullanmış sende paran olunca 100TL ye bir ram daha alırsın.

600-700TL lik Pc lere hiç güvenilmez. En ucuz 1000TL olur oda benim yaptığım gibi olur.
HDD yetmez dersen biraz daha para ekleyip 1TB lik bir hdd takarız.

Son düzenleme:
i5'in 10 yıl önceki işlemcisi var üzerinde. Oyun performansı olarak Nfs: Most Wanted'ı anca kaldırır diyim, onboard kartla.

Anakartı, güç kaynağı gibi ürünler güzel olmayan markalar. Ev içinse daha sonra oyun vesaire yükseltirim diyosanız boşa almayın bekleyin.

Ofis içinse eğer Excel'i her bilgisayar gibi çalıştırır zaten, ama Chrome'dan kastınız ne. İnternette gezersiniz iyi hoşta zorlanmaya gelmez. Ben şahsen almazdım.
Hocam ben kendime almayacağı şirket için alacağım engelli öğrenciler var onlara direksiyon seti ile araba oyunu oynatmak için falan düşünüyorum yani max açılacak oyun moswanted fazlasını açmaycağız. Bilgisayar chrome kullanırken 5 10 sekmede zorlamasa birde hızı yükselse yeter şuan kullandıkları bilgisayarda pentium core 2 varmış görünce şok oldum ondan değişim ypmak istedim
Sahibinden.com'dan ikinci el olarak toplamak en mantıklısı. Çünkü bütçe çok kısıtlı
Hocam fatura kesmiyor çoğu kdv ve gider gösteriyorum 300tl daha fazlaya 0 alırım daha mantıklı olur gibi
Bunu alma 200TL daha ekle sana şunu öneriyorum bu sana yeter.
İŞLEMCİ; AMD A6 9500 3.8GHz AM4 İşlemci - Nanokatalog 242 TL
ANAKART; ASRock A320M-HDV R3.0 A320 AMD Soket AM4 (Ryzen) 90-MXB970-A0UAYZ Anakart - Nanokatalog 315 TL
RAM; Crucial CT4G4DFS824A 4 GB DDR4 2400 MHz ECC CT4G4DFS824A RAM - Nanokatalog 166TL
KASA(PSU'LU); Frısby Fc-a8830b 350w Mıdı Tower 12cm Fan Kasa - n11.com 179 TL
HDD; Captcha Verification 102TL
TOPLAM; 1004 TL

Performans Videosu ;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu işlemcinin dahili Ekran kartı bulunuyor. Gta 5'i bile 1080p en düşük ayarda açıyor adam 8GB ram kullanmış sende paran olunca 100TL ye bir ram daha alırsın.

600-700TL lik Pc lere hiç güvenilmez. En ucuz 1000TL olur oda benim yaptığım gibi olur.
HDD yetmez dersen biraz daha para ekleyip 1TB lik bir hdd takarız.

Param olunca mevzu değil kendimde zaten gayet iyi bir sistem var. Üstte belirttim engelli çocuklar iin direksiyon seti moswanted falan kurup küçük bir oyun bilgisayarı yapmak hedefim. Kendim kasa toplayamam bundan dolayı toplama bakmamıştım
Kullanım amacı nedir ?
Nfs moswanted gibi oyunları açsın direksiyon seti çalıştırsın chrome excel gibi programlarda basit işelmlerde kasmasın. Şuan pentium işlemci kullanıyorlarmış ben yükseltmek istedim amacım hız kazandırmak

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı