R5 7600 işlemci için 2000-3000 TL sıvı soğutma tavsiyesi

Hocam arkadaşların önerdiği hava soğutmalar çok kaliteli. Bu bütçeye alacağınız sıvı soğutmalardan daha iyi performans verebilirler. Thermalright ürünlerinin kutu içeriğinden TF-7 termal macun çıkıyor. 800TL'ye aldığım braketin içinden koca bir tüp çıkmıştı. Yerinizde olsam bir hava soğutma+braket alırım. Braket zorunlu veya şart değil. Boşta 42 derece çalışan işlemcim 38'e düştü. Cinebench çoklu çekirdek testinde, 82 dereceden 79 dereceye düştü.

Bunu almayı düşündüm arkadaşların tavsiyelerine göre sizce bu nasıldır? Daha iyi önerebileceğiniz bir kule tipi hava soğutucu var mıdır?

Teşekkürler.

Bunu almayı düşündüm arkadaşların tavsiyelerine göre sizce bu nasıldır? Daha iyi önerebileceğiniz bir kule tipi hava soğutucu var mıdır?

Teşekkürler.

Hocam çift blok olursa çok daha iyi olur. O kadar az ısınan bir işlemci olduğunu düşünmüyoum. Yaklaşık 800TL daha verip kafada soru işareti bırakmamak gerekli. Kasa ölçüleriniz uyuyor ise attığım modeli tercih edebilirsiniz.

Hocam çift blok olursa çok daha iyi olur. O kadar az ısınan bir işlemci olduğunu düşünmüyoum. Yaklaşık 800TL daha verip kafada soru işareti bırakmamak gerekli. Kasa ölçüleriniz uyuyor ise attığım modeli tercih edebilirsiniz.

Kasamı boyutunu ölçeceğim.

Bu da mantıklı teşekkürler.

Hocam ben 14600k gibi bir işlemciyi çok rahat hava soğutma ile soğutuyorum ki (125W kendisi) ve Turbo modda bazen tam yükte 150 - 170W olduğunu da gördüm.

Bu hava soğutma en iyisi sıvı soğutma hatalı montajı kaldırmaz sistemine zarar verir Allah korusun pompa bir akıtırsa komple çöp olur sistem.

İşlemciyi stok halde kullanıyorsanız, maksimum yükte 181W dolaylarına çıkar. Eğer limitleri kaldırır iseniz, 250W civarlarına kadar yolu var. Tabii anakart besleyebiliyorsa. Sıvı soğutmayı neden hatalı montajlasın. Ona bakılırsa her parça yanlış takılabilir. En ufak bir RAM çiziği nelere sebep oluyor. Bu tür durumlar o kadar korkulacak şeyler değil.

Kasamı boyutunu ölçeceğim.

Bu da mantıklı teşekkürler.

Ne demek hocam estağfirullah. Hayırlı uğurlu olsun. BIOS ayarlarınızı yapılandırmayı unutmayın.

Dosya Ekleri

• 6CBF126F-15DC-44A6-8AA3-EB8D6F63764E.jpeg
    6CBF126F-15DC-44A6-8AA3-EB8D6F63764E.jpeg
    186,3 KB · Görüntüleme: 5
İşlemciyi stok halde kullanıyorsanız, maksimum yükte 181W dolaylarına çıkar. Eğer limitleri kaldırır iseniz, 250W civarlarına kadar yolu var. Tabii anakart besleyebiliyorsa. Sıvı soğutmayı neden hatalı montajlasın. Ona bakılırsa her parça yanlış takılabilir. En ufak bir RAM çiziği nelere sebep oluyor. Bu tür durumlar o kadar korkulacak şeyler değil.
Sizin az önerdiğiniz kule tipini almaya karar verdim sanırım. Mantıklı geldi dedikleriniz bu fiyat bandına dandik bir sıvı soğutma alacağıma daha kaliteli bir kule tipi soğutucu daha mantıklı olacak gibi. Önerdiğiniz bu modeli tercih edeceğim. Değerli önerileriniz için teşekkürler.

Doğrudur hocam ama sıvı soğutmadan korkuyorum ve işlemcimi 200W üstünde görmek beni korkutur açıkçası 14600k güçlü bir işlemci ve ben memnunum ondan :) olmayanın daha iyisi olsun.

Doğrudur hocam ama sıvı soğutmadan korkuyorum ve işlemcimi 200W üstünde görmek beni korkutur açıkçası 14600k güçlü bir işlemci ve ben memnunum ondan :) olmayanın daha iyisi olsun.

Oyunlar için stok hali bile çok çok yeterli. Çok güzel bir işlemci. Arkadaşım render işleriyle uğraştığı için, ben limitleri kaldırmıştım. İlk bilgisayarıma ıslak mendil süremezdim. Şimdi gözüm kapalı baştan sona toplarım. Abartmamak ile birlikte, bilgisayarları kurcuklamanın faydalı olduğunu düşünüyorum. Ne kadar çok sök tak ve temizlik yaparsanız, kendinize güveniniz o kadar artar.

Sizin az önerdiğiniz kule tipini almaya karar verdim sanırım. Mantıklı geldi dedikleriniz bu fiyat bandına dandik bir sıvı soğutma alacağıma daha kaliteli bir kule tipi soğutucu daha mantıklı olacak gibi. Önerdiğiniz bu modeli tercih edeceğim. Değerli önerileriniz için teşekkürler.

Doğru karar hocam. Çift blok daha iyi sonuç verir ve bence arada absürt bir fiyat farkı yok. Dinlediğiniz için ben teşekkür ederim. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı