600 bin TL'ye kadar B Hatchback araba önerisi

Hocam ne anlatıyorsun Allah aşkına ya. 1.3 Multijet kadar kemik dizel motor mu var. Bakım aksatma gözü kapalı 500 deviriyor. Tüm taksi çıkması araçlar 1.3mjet. Sorunsuz yılların motoru.

Hocam şimdi birincisi Opel'de 1.3 Multijet yok. İkincisi taksi olarak çok kullanılıyor diye bir araç kaliteli olmuyor. Takside kullanılan araçların alayı ucuz yakan araçlar olarak tercih edilen araçlar. Bu arada bende 1.3 Multijet Fiorino ve Linea vardı ikisi de segmanları yiyip yağ yakmaya başlamıştı elimden çıkardım.

Hocam şimdi birincisi Opel'de 1.3 Multijet yok. İkincisi taksi olarak çok kullanılıyor diye bir araç kaliteli olmuyor. Takside kullanılan araçların alayı ucuz yakan araçlar olarak tercih edilen araçlar. Bu arada bende 1.3 Multijet Fiorino ve Linea vardı ikisi de segmanları yiyip yağ yakmaya başlamıştı elimden çıkardım.
Hocam şimdi birincisi Opel'de 1.3 Multijet var. Opelin kullandığı 1.3cdti motor %95 1.3multijet motor. Çok minik opelin yaptığı modifikasyonlar var sadece. Dünya dizel tarihindeki motorları bunlarla ilgili yapılan arge ve araştırma çalışmalarını takip edip multijetin diğer tüm dizellere göre ne kadar ayrı tutulduğunu görebilirsin. Tabi kendi bildiğinden çıkıp gerçekleri öğrenmek istersen.

2012 model yılının altına düşmek istemiyorum arkadaşlar. Yakıt ekonomisi aracı bakıyorum. Aklımda Opel Corsa D Facelift 1.3 CDTI, Ford Fiesta 1.5 TDCI, Hyundai i20 PB Facelift 1.4 CRDI araçlar var. Sizin öneriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
Hocam Corsa alınabilir 1.3 Multijet zaten sorunsuz ayrıca 1.3 CDTI Astra J lerde bakabilirsiniz onlarda Multijet ve sorunsuz

Birincisi 1.3 Multijet'ler ağır kullanıldığında çok kolay ömrünü tamamlayabiliyor. Aynı şekilde Opel, Volkswagen ve fransızların (citroën-Peugeot) eski kasalarında çok fazla kronik elektrik elektronik sorunu var ve elektrik sorunları arabalardaki en kanser şeydir.

Hayatımda saçma çok az şey duydum. Şu aracı ben kullanmamış olsam, araştırıp forum forum gezmemiş olsam kronik motor sorunlu falan sanırım. Öyle bir anlatmış ki elinden 100 lerce Corsa D geçmiş sanki :D

Corsa D ye gelirsek. Ben hala aktif kullanıyorum. 1.3 CDTI 75 HP + manuel + enjoy 111. yıl özel paket.

- İçi, segmentindeki Clio, polo, fiesta vb araçlara göre bana daha ferah geldi. Poloda araca girip çıkarken bile eğilip bükülüyordum :D 1.90 boyunda adamım. En ufak rahatsızlık hissetmedim. Uzun yola da çıktım, şehir içinde de kullandım. Sadece koltukları biraz daha rahat olabilirdi.

- Araç az yakıyor. Çok fazla uzun yol yapacaksanız 6 vites 90+ beygir motorlu olanları tavsiye ederim. 5 vites 75 beygir olan doğal olarak yüksek hızlarda daha fazla yakıyor.

- 1.3 Turbo dizel motor oldugu ıcın oyle yokuslarda bayıldığını pek görmedim. Performanslı binmek isterim dersen 90 veya 95 beygir modelleri öneririm. Genel olarak hızlanmasından vs memnunum. Şehir içi tatmin ediyor. Uzun yolda da 170-180 leri gördüm ama pek tavsiye etmem :D 130-140 kmh stabil gittim.

- En büyük eksilerinden diyebileceğim yol, motor, rüzgar sesi segmentinden dolayı bayağı bir var. Ben uzun yolda ciddi hızlara cıkacaksam kulaklık takıyorum :D

- Aracın yol tutuşu bence oldukça yeterli. Opel astra h de kullanıyorum. Onun gibi yere yapışmasa da aynı virajlara benzer hızlarda dalmışlığım var. Öyle bir sorun yaşatmadı bana. Lastikler 16" 195, 55

- Benim pakette hız sabitleme var. Ben çok yoğun kullanıyorum. Üst bir donanım almakta fayda var.

- Kronik sorun olarak krom kaplı kapı kolları ve vites topuzu soyulabiliyor. Havalandırma muzullarının dişleri cabuk bozuluyor. Ben aldığımda değiştirdim. Güneş yanığı olmayan model bulmak imkansız gibi. Boyasında kronik güneş yanığı sorunu var. Bunlar harici en ufak sorun çıkartmadı. Yukarıda söylenenin aksine 1.3 CDTI motor dünyada rüştünü ispatlamış, sorunsuz diyebileceğimiz bir motordur.

Son olarak şurada ekşide bir arkadaş uzun uzun anlatmış. Belki okumak istersin.

Bu fiyat segmentinde ne kadar rakibi var bilmiyorum ama uçarım kaçarım dersen 600,650 bantlarında sanırım bir alfa romeo giulietta 1.4t alırdım sanırım.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-08-29 at 16.37.35.jpeg
    WhatsApp Image 2024-08-29 at 16.37.35.jpeg
    430,8 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı