Clicky switch sevmiyorum ama denediklerim arasında Kailh Box White en iyisiydi.
Tactile: Bu baya karışık çok fazla seçenek var. Holy Panda en sevilenlerden biri. Glorious Panda fiyat olarak daha uyguna geliyor.
Linear: Gateron Milky Yellow (şu an kullanıyorum ve en iyibfiyat performans linear switch denebilir), Gateron Black Ink (bir sonraki proje için bunu düşünüyorum, fiyat pahalı biraz daha), Alpaca (bu da ses ve basım hissi olarak çok beğenilen bir switch ama daha pahalı)
Açıkçası bütçeye bağlı ve çok fazla seçenek var. Öncelikle linear, tactile ve clicky seçimini yap. İkinci adım bu seçime göre bütçe belirleyip sesini ve basım hissini en çok beğeneceğin switchi bulmak. Ses için youtube videoları yardımcı olur ama basım hissi için yapacak bişey yok pek, switch tester dışında.
Benim tavsiyem Gateron milky yellow olur ilk bu tarz projen için. Hem fiyat olarak uygun hem de basım hissi ve sesi çok iyi.
Yukarıda yazdıklarım hotswappable klavyeler için. Eğer Hotswappable klavye almayacaksan direkt review videolarından typing testleri izleyip ona göre karar verebilirsin.