600 TL SSD önerisi

Bütçe
600
Ne kadar eski? Laptopunuzun marka modeli nedir? Eğer anakartta M.2 slotu varsa M.2 daha mantıklı olacaktır. Almayı düşündüğünüz SSD çok kötü sosyalde pekte önerilmez tavsiye etmiyorum ben. Kontrolcüsü falan sıkıntılı ve 3D değil diye biliyorum. Onun yerine

Bunu almayın. PNY CS900 480 GB modeli düşünülebilir. Neden alınmaz diye soracak olursanız:

Anakart modelim ve SSD girişi olduğunu düşündüğüm yer bu şekilde dediğiniz ssd benim için uygun mudur?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-12-23 at 15.07.11.jpeg
    WhatsApp Image 2022-12-23 at 15.07.11.jpeg
    242,8 KB · Görüntüleme: 20
  • WhatsApp Image 2022-12-23 at 15.07.12.jpeg
    WhatsApp Image 2022-12-23 at 15.07.12.jpeg
    112,8 KB · Görüntüleme: 23
Anakart modelim ve SSD girişi olduğunu düşündüğüm yer bu şekilde dediğiniz ssd benim için uygun mudur?
SATA girişi olan yere SSD ve HDD takabilirsiniz yani sorun olmaz. Attığım SSD fiyatını hak eden bir SSD'dir onu tercih edebilirsiniz sanıyorum ki laptop baya eski M.2 slotu olacağını sanmıyorum bu sebeple Sata SSD almak en mantıklısı olacaktır.

2011 yılından kalma dizüstü bilgisayarıma 2,5" SATA SSD takabildim. Gayet hızlı çalışıyor şu an. Yanılmıyorsam 2011 sonrasında SATA 3 teknolojisi gelmişti zaten. Yani sizin bilgisayarınızda SATA 3 destekliyordur, rahatlıkta 2,5" SATA SSD takabilirsiniz.

SATA I (revizyon 1.x) resmi olarak SATA 1.5Gb/s olarak bilinen arabirim, 1.5 Gb/s' ta çalışan ilk nesil SATA arabirimdir. Arabirim tarafından desteklenen bant genişliği hacmi 150MB/s' a kadar erişir.

SATA II (revizyon 2.x) resmi olarak SATA 3Gb/s olarak bilinen arabirim, 3.0 Gb/s' ta çalışan ikinci nesil SATA arabirimdir. Arabirim tarafından desteklenen bant genişliği hacmi 300MB/s' a kadar erişir.

SATA III (revizyon 3.x) resmi olarak SATA 6Gb/s olarak bilinen arabirim, 6.0 Gb/s' ta çalışan üçüncü nesil SATA arabirimdir. Arabirim tarafından desteklenen bant genişliği hacmi 600MB/s' a kadar erişir. Bu arabirim SATA 3 Gb/s arabirim ile uyumludur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı