600 TL'ye ekran kartı önerisi

Bütçe
En fazla 600 TL.
CPU-Z uygulamasını indirip ekran görüntüsü atma şansınız var mı?
Ekran görüntüsü 2021-03-22 124240.png
Ekran görüntüsü 2021-03-22 124258.png
Ekran görüntüsü 2021-03-22 124321.png

Darboğaz tam olarak nedir?
Darboğaz bilgisayar bileşenlerinin performans bakımından birbirine yettişemeyip kısıtlamasıdır. Örneğin çok kötü bir işlemciye iyi bir ekran kartı takarsanız işlemci ekran kartının performansına yetişemeyip ekran kartını kısıtlayacaktır. Aynı şekilde diğer bileşenler için de geçerli bu. Tutupta RTX3090 Ekran kartıyla Core 2 Duo kullanılmamalı. 😆 Millet başka yerleriyle güler böyle bir şey görse.

Darboğaz bilgisayar bileşenlerinin performans bakımından birbirine yettişemeyip kısıtlamasıdır. Örneğin çok kötü bir işlemciye iyi bir ekran kartı takarsanız işlemci ekran kartının performansına yetişemeyip ekran kartını kısıtlayacaktır. Aynı şekilde diğer bileşenler için de geçerli bu. Tutupta RTX3090 Ekran kartıyla Core 2 Duo kullanılmamalı. 😆 Millet başka yerleriyle güler böyle bir şey görse.

Peki ekran kartı ne alayım?

Peki ekran kartı ne alayım?

Baktımda işlemciniz düşündüğümden de kötü durumdaymış sorun olmazsa başlatta arama kısmına DxDiag yazıp çalıştırarak uygulamanın üst kısmındaki sekmelerden ekrana gelip SS atma şansınız var mı? Şu anki ekran kartınız idare etmelik durumdaysa işlemci önerisi için konu açmanızı tavsiye edeceğim ona göre.

Baktımda işlemciniz düşündüğümden de kötü durumdaymış sorun olmazsa başlatta arama kısmına DxDiag yazıp çalıştırarak uygulamanın üst kısmındaki sekmelerden ekrana gelip SS atma şansınız var mı? Şu anki ekran kartınız idare etmelik durumdaysa işlemci önerisi için konu açmanızı tavsiye edeceğim ona göre.
Ekran görüntüsü 2021-03-22 131455.png

Hocam iki bileşen de çok iç açıcı durumda değil. Ben sizin yerinizde olsam ekran kartını alır aradan vakit geçip para biriktirdiğimde de yine bir konu açıp güzel işlemci bularak işlemci alırdım. (Ben de HD7850 2GB almayı düşünüyorum Xeon E5450 işlemciye) Ama aceleniz yoksa yaz aylarını ya da sonbahara doğru olan zamanları bekleyip stokların kendine gelmesini, mining belasının azalmasını bekleyip daha uygun fiyatlara da bulabilirsiniz.

Hocam iki bileşen de çok iç açıcı durumda değil. Ben sizin yerinizde olsam ekran kartını alır aradan vakit geçip para biriktirdiğimde de yine bir konu açıp güzel işlemci bularak işlemci alırdım. (ben de HD7850 2 GB almayı düşünüyorum Xeon E5450 işlemciye) ama aceleniz yoksa yaz aylarını ya da sonbahara doğru olan zamanları bekleyip stokların kendine gelmesini, mining belasının azalmasını bekleyip daha uygun fiyatlara da bulabilirsiniz.

Aslında işlemci için Intel 5 ya da Ryzen 3.3200 falan bir de ynaına güzel ekran kartı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı